Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně je bez proudu asi 2500 domácností, popadaly stromy

V Brně-Líšni je kvůli silnému větru bez elektřiny asi 2500 domácností, uvedla v tiskové zprávě vedoucí koncernové komunikace skupiny E.ON v ČR Martina Slavíková. Jihomoravští hasiči zhruba od 8:30 vyjížděli asi k desítce případů, které se týkaly silného větru, a to především na Brněnsku. ČTK to řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

E.ON na distribučním území eviduje 13 poruch na vedení vysokého napětí, které se dotýkají přibližně 11.500 domácností. Na Moravě aktuálně eviduje největší omezení v oblastech Brno- Líšeň (2500 domácností) a Boršice na Uherskohradišťsku (1000 domácností).

"Na opravách intenzivně pracujeme, poruchy vymezujeme a tam, kde je to možné, dodávky elektřiny postupně obnovujeme. Poruchy jsou nejčastěji způsobené poškozeným vedením a izolátory, přičemž poškození vznikla většinou v důsledku silných poryvů větru," uvedla Slavíková.

Jihomoravští hasiči zaznamenali první výjezd kvůli odstraňování následků silného větru kolem 8:30, a to do Boskovic na Blanensku. "Zatím evidujeme desítku událostí, nejčastěji jde o Brno-venkov. Vyjížděli jsme například do Chrlic, ale také například do brněnských Bohunic," uvedl Mikoška.

 

Autoři

Štítky ČR, počasí, energie, hasiči, vítr, Jihomoravský, Brno, vichřice, Jaroslav Mikoška, E.ON, Česko, Brněnsko, Morava, Líšeň, okres Uherské Hradiště, Boršice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně je bez proudu asi 2500 domácností, popadaly stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.