Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

I běháním můžete pomoci. V neděli doslova probíhá akce Běhejme a pomáhejme útulkům

V neděli v jednu odpoledne se na fotbalovém stadionu Za Lužánkami bude běhat na podporu brněnských útulků. Charitativní akce Běhejme a pomáhejme útulkům se od roku konají po celé České republice a letos už potřetí v Brně.

Pro návštěvníky budou připravené dva okruhy. Jeden běžecký o délce tří a půl kilometru a druhý kratší pro pěší. Smyslem akce není postavit se na stupeň vítězů, ale přijít, přispět stokorunovým startovným na dobrou věc a udělat něco zdravého pro své tělo. Po případě pro tělo čtyřnohého miláčka, se kterým můžete běžet. Přispívat se bude na útulky Dočasky, Tlapky na cestě a Útulek Tibet. V minulém roce se vybralo sto padesát tisíc korun.

Zábava pro dvounohé i čtyřnohé

Po celou dobu akce bude připravený program pro malé dvounohé i čtyřnohé miláčky. „Na akci budou dva skákací hrady, malování na obličej, dočasné tetování a také soutěž v překážkovém běhu,“ říká organizátorka Bára Poláková. Pro každého zúčastněného je zadarmo káva a čokoláda. Jako speciální host dorazí bývalý útočník Zbrojovky Brno Petr Švancara. Velkým lákadlem je i fotka s maskotem, který se stal ikonou celé akce.

Ideálně zvolit oranžové boty

Důležitým upozorněním ze strany organizátorů je výběr obuvi. „Na stadionu je teď nově antuka, a tak určitě nedoporučujeme bílé boty. Ideálně oranžové boty. Je možné, že se okruh bude kvůli tomu ještě trochu měnit,“ doplňuje Poláková.

Dva miliony korun za šest let

Charitativní akci Běhejme a pomáhejme útulkům založil Petr Sokolík, který v roce 2014 uspořádal malou akci pro dvacet šest svých známých. V roce 2015 uviděl reportáž o pejsku Valentýnovi, kterého našli přivázaného k dopravní značce s dírou ve hlavě od krumpáče. „Ujali se ho v Brně ve psím hospicu Dejte nám šanci, a proto jsem se rozhodl, že udělám akci pro ně a z běhu se stane každoroční událost a vždy pomůžeme tam, kde bude potřeba. Lidem se nápad zalíbil a začali akci mezi sebou sdílet. V pražské Stromovce se sešly čtyři stovky lidí a vybrali jsme pro Dejte nám šanci 40 tisíc korun,“ píše na svých stránkách Sokolík. Akce se hned ujala, a dokonce se rozšířila i do jiných měst v České republice. Za šest let svého konání vybrali takřka dva miliony korun pro útulky v České republice.

Autoři | Foto Běhejme a pomáhejme útulkům

Štítky charitativní akce, Běhejme a pomáhejme útulkům, psi, pejsci, běh, Česko, Brno, Fotbalový stadion Za Lužánkami, Barbora Poláková, obuv, Den svatého Valentýna, Petr Švancara, FC Zbrojovka Brno

I běháním můžete pomoci. V neděli doslova probíhá akce Běhejme a pomáhejme útulkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.