Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Gajdošova bude po havárii vody opět zprůjezdněna ve čtvrtek dopoledne

Částečná uzavírka Gajdošovy ulice na brněnském velkém městském okruhu by měla skončit pravděpodobně ve čtvrtek dopoledne. Podle mluvčí Brněnských vodáren a kanalizací Renaty Hermanové začala v úterý večer oprava vozovky, když se podařilo odstranit havárii vodovodu a obnovit dodávky vody.

Doprava v místě kolabovala

Vodovod praskl v úterý ráno, kvůli tomu jezdila auta několik hodin po objízdné trase, poté se podařilo zprůjezdnit každým směrem jeden pruh. Jelikož normálně se tudy jezdí dvěma pruhy, doprava je zde především v dopravní špičce velmi komplikovaná.

„Nyní se dosypává ochranná vrstva, po které bude během dopoledne následovat betonáž. Odpoledne se také obnoví horní asfaltová vrstva, a pokud se celý proces obejde bez technických komplikací, bude možné dopravu obnovit ve čtvrtek dopoledne," uvedla Hermanová.

Autobusy MHD nabírají až 20 minut zpoždění

Dopravní podnik upozorňuje cestující, že kvůli hustému provozu je nutné počítat se zpožděním deset až 20 minut na autobusových linkách 44, 55, 74, 75, E75, 78, 84 a x27. Linky také vynechávají při jízdě na Starou osadu zastávku Gajdošova, kterou nyní nelze obsloužit.

Autoři | Foto ilustrační foto, Jan Homolka

Štítky gajdošova, potrubí, voda, havárie, kolony, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Silnice I/42

Gajdošova bude po havárii vody opět zprůjezdněna ve čtvrtek dopoledne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.