Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Úleva pro řidiče v Brně. Se začátkem školního roku končí i řada významných uzavírek

Doprava v Brně se s koncem prázdnin výrazně zjednoduší, protože skončí opravy a uzavírky několika ulic. Některé už skončily s předstihem. Dlouhodobější stavby budou pokračovat, do konce stavební sezony by však měly skončit skoro všechny, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a města.

Od neděle se otevřou Husovické tunely

Na velkém městském okruhu už se několik dnů jezdí bez omezení na ulici Otakara Ševčíka a znovu se začne od neděle jezdit Husovickými tunely. Kvůli odvolání proti umístění protihlukových stěn se však otevře jen polovina mostu na mimoúrovňové křižovatce Kníničská. Bude možno projet od Bystrce do Královopolských tunelů, a naopak nebude zatím možno jet od Pisárek do Bystrce. ŘSD předpokládá prodloužení stavby v řádu týdnů.

První řidiči se po Dornychu projedou už v sobotu, o rok dříve než bylo v plánu

Po více než roce a půl se z v noci z pátka na sobotu zprůjezdní ulice Dornych. Pokračování realizace strategického projektu Tramvaj Plotní se tak přesune na Plotní, která se uzavře na víc než rok.

Už v sobotu se otevře opravený a na čtyři pruhy rozšířený Dornych a souběžně se zavře Plotní. Jelikož však otevřená ulice má větší kapacitu, doprava bude plynulejší. Průjezd po ulici Zvonařka však zůstane jen ve třech pruzích místo čtyř.

Dopravě se otevře i Cejl

Skončí také prázdninová uzavírka Cejlu, kudy neprojely ani auta, ani tramvaje. Pro auta bude průjezdný zase ke křižovatce s Vranovskou, tramvaje budou znovu jezdit do zastávky Francouzská. Navazující Zábrdovický most, který nyní odděluje Židenice od Zábrdovic, bude v provozu až od 30. listopadu.

Změny na dálnicích a provoz šaliny osmičky

Do poloviny září se bude jezdit s omezením na dálnici D2 mezi třetím a desátým kilometrem ve směru na Břeclav. Do konce září se bude také stavět na dálnici D1 mezi 190. a 194. kilometrem ve směru na Prahu. V Brně skončí také letní tramvajové opravy, znovu se bude jezdit tramvajemi z Líšně linkou 8.

Jediná nová uzavírka, která ještě do zimy začne, bude v Bohunické ulici. Nejprve se od příštího týdne uzavře z poloviny a bude se jezdit v každém směru jedním pruhem, od poloviny října bude zavřená celá. Skončit by se mělo až na podzim příštího roku.

Autoři | Foto MMB

Štítky uzavírky, doprava, Brno, auta, Ředitelství silnic a dálnic, Otakar Ševčík, dálnice, Bystrc, Silnice I/42, Cejl, Královopolský tunel, Pisárky, Praha

Úleva pro řidiče v Brně. Se začátkem školního roku končí i řada významných uzavírek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.