Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Memoriál na počest legendy. Brněnská atletika si připomene Josefa Sečkáře, zapojí se i hendikepovaní sportovci

Brněnští atleti si ve středu 28. srpna připomenou obrovskou personu brněnské atletiky, zakladatele AK Olymp Brno a držitele ocenění od Jihomoravského kraje i města Brna Josefa Sečkáře. Ten zemřel loni po dlouhé nemoci. Na jeho počest uspořádají brněnští atleti na atletickém stadionu CESA VUT Pod Palackého vrchem memoriál. Zapojí se i hendikepovaní sportovci.

Josef Sečkář, který po dlouhé těžké nemoci v loňském roce zemřel, byl již od konce 60. let významnou postavou brněnského sportu a především atletiky. Za svou činnost získal v průběhu své trenérské a manažerské činnosti celou řadu ocenění jak na úrovni města Brna tak i Jihomoravského kraje. 

Navázání na myšlenku Sečkáře

Sečkář se vážně zabýval myšlenkou zorganizovat v Brně prestižní atletický mítink, který by se stal pravidelnou součástí nejen českého atletického kalendáře. „Z tohoto důvodu jsme se ve výboru atletického oddílu AK OLYMP Brno, jehož zakladatelem byl právě Josef Sečkář, rozhodli na jeho počest pořádat v roce 2019 I. ročník Memoriálu Josefa Sečkáře. Tento mítink má také sloužit jako výchovná forma pro mladé začínající atlety, kteří tak budou mít možnost na vlastní oči vidět závodit a setkat se tváří v tvář se závodníky evropské úrovně," uvedli vedoucí oddílu AK Olymp v tiskovém prohlášení. 

Příležitost dostanou i hendikepovaní

V 15 disciplínách se zúčastní kolem stovky atletů z ČR a do dvaceti atletů ze čtyř kontinentů. Ambasadory za jednotlivé disciplíny jsou bývalí špičkoví brněnští atleti jako Petr Punčochář, Lucie Májková, Jiří Hudec, Šárka Kašpárková, Zuzana Hlavoňová,Svatoslav Ton, Jan Marcel, Gejza Valent a další.

Akci zaštítí špičkoví brněnští atleti

Akce se zúčastní i hendikepovaní sportovci. Ti poměří síli v disciplínách koule a disk. „Jsme rádi, že se na takto významné atletické akci budou moci předvést i mladí sportovci s handicapem. Účast na takové akci je pro ně velmi motivační a znamená pro ně obrovský zážitek," prohlásila ředitelka Nadačního fondu Emil Natálie Bilová.

Memoriál Josefa Sečkáře zaštiťují hejtman Jihomoravského kraje, primátorka města Brna, starostka MČ Královo Pole a honorární konzul Litvy v Brně.

Foto Nadační fond Emil

Štítky memoriál, josef sečkář, atletika, nadační fond emil, Brno, atlet, Jihomoravský kraj, Šárka Kašpárková, Gejza Valent, Zuzana Hlavoňová, Svatoslav Ton, Jiří Hudec, Petr Punčochář

Memoriál na počest legendy. Brněnská atletika si připomene Josefa Sečkáře, zapojí se i hendikepovaní sportovci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.