Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Matka skončila se dvěma malými dětmi na ulici. Pomohla jí všímavá kolemjdoucí a poté strážníci

Duchapřítomná byla svědkyně, která v noci na neděli uviděla slabě oblečenou osmatřicetiletou ženu se dvěma dětmi, jak se bezúčelně toulají po Brně. Když žena matku s dětmi, z něhož jedno spalo v kočárku, oslovila, zjistila, že přišly o střechu nad hlavou a neví, co dál. Starostlivá svědkyně tak zavolala brněnské strážníky.

Strážníci pak matku s dvouletou a devítiletou dcerou převezli na služebnu, aby se ohřály. Mezitím začali jejich kolegové obvolávat krizová centra a azylové domy. Kontaktovali i sociálního pracovníka, který tříčlenné rodině nalezl dočasné útočiště. 

Ženu s dětmi poté odvezla hlídka k lékaři, aby prohlédl především děti. Lékař konstatoval, že jsou dcery v pořádku a po vyšetření pokračovala hlídka do krizového centra, kde si rodinu převzala pracovnice. 

ČTĚTE TAKÉ: Jako kouzlem vybrala iniciativa Ještě jsme tu my za týden pro rodinu v nouzi dvacet tisíc korun

V Brně je pro matky, které se ocitnou s dětmi na ulici, zřízeno několik zařízení. Některá fungují jako příspěvkové organizace města, další provozují neziskové organizace či charita. Kontakt a seznam těchto zařízení působících na území Brna lze najít na webových stránkách Sociální péče města Brna.

 

Foto pixabay.com

Štítky matka, děti, střecha nad hlavou, Brno, rodina

Matka skončila se dvěma malými dětmi na ulici. Pomohla jí všímavá kolemjdoucí a poté strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.