Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brno opraví bývalou školku, vzniknou byty i třída pro 28 dětí

Brno plánuje rekonstrukci objektu bývalé mateřské školy v ulici Pod Nemocnicí. Asi za 68 milionů vybuduje polyfunkční objekt s mateřskou školou, společenskou částí a bytovým domem s pečovatelskou službou. Práce by měly být hotové na podzim roku 2021.

Brněnští radní schválili zahájení zadávacího řízení na rekonstrukci objektu. „Čeká ho rekonstrukce a nadstavba a ze severní části i přístavba," uvedl mluvčí magistrátu města Brna Filip Poňuchálek. Vznikne polyfunkční objekt. Ve východní části bude v prvním nadzemním podlaží mateřská škola až pro 28 dětí.

Ve zbytku prvního podlaží bude společenská část a ve druhém a třetím podlaží bude 16 bytových jednotek o velikosti 1+kk a 2+kk s menší společenskou místností a kuchyňským koutem a také sociální zázemí pro obyvatele domova.

Kapacita bytů pro seniory je v Brně nedostačující, chybí přes tisíc bytů

Všechny části budou mít samostatné vstupy. Pro vstup do druhého a třetího podlaží s bytovými jednotkami bude přistavené schodiště a výtah. Suterén bude sloužit jako technické zázemí objektu. „Zahrada se rozdělí na plochu pro mateřskou školu s herními prvky a altán pro byty s pečovatelskou službou," řekl Poňuchálek. Vznikne také 20 parkovacích stání.

Brno má skoro 1000 bytů zvláštního režimu, které poskytuje seniorům formou domova s pečovatelskou službou. Kapacita ale nedostačuje, město registruje několik tisíc žádostí o umístění do těchto bytů.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky mateřská škola, byty pro seniory, Pod nemocnicí, rekonstrukce, Brno, pečovatelská služba

Brno opraví bývalou školku, vzniknou byty i třída pro 28 dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.