Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž okradl o hodinky strážníka, který na Mendláku roztrhával hromadnou rvačku

Ke rvačce několika mužů na Mendlovo náměstí spěchali ve čtvrtek večer brněnští strážníci. Na místě se porvali dva mladíci se starším mužem. Během zákroku přitom okradl jeden ze svědků zasahujícího strážníka o hodinky.

Tři hlídky strážníků a státní policisté spěchali ve čtvrtek večer k bitce několika lidí na Mendlově náměstí. Ještě před jejich příjezdem tam podle hlášení dvojice mladíků ve věku 18 a 19 let nejprve slovně a poté i fyzicky hrubě napadla devětačtyřicetiletého muže.

Když se strážníci ke skupině blížili, viděli, jak šestatřicetiletý muž napálil jednomu z mladíků pěstí, a okamžitě zakročili. Na uklidnění obou stran přitom museli použít donucovací prostředky.

V nastalém zmatku při bitce upadly jednomu ze strážníků na zem hodinky. Toho využil jeden z aktérů a okamžitě si je schoval do kapsy. Jenže byl pi krádeži nachytán.

„Tím se stal podezřelým z trestného činu. Poté vyšlo najevo, že za majetkovou kriminalitu už byl v minulosti pravomocně odsouzen," doplnil nluvčí strážníků Pavel Šoba.

Zloděj přitom nebyl sám, kdo bude mít z události ještě problémy. „Ze znevážení postavení úřední osoby je podezřelý jiný šestatřicetiletý muž, který se do zákroku opakovaně vměšoval a strážníky urážel," doplnil Šoba.

Stíhání čeká i mladíky, kteří napadli devětačtyřicetiletého muže. Toho ošetřili přivolaní zdravotníci, protože si stěžoval na bolesti hlavy a nohou. 

Foto KAM

Štítky Mendlovo náměstí, rvačka, strážníci, krádež, hodinky

Muž okradl o hodinky strážníka, který na Mendláku roztrhával hromadnou rvačku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.