Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z brněnského lomu Hády dnes spadla mladá žena, utrpěla několik těžkých zranění

Mnohačetná těžká poranění utrpěla v neděli dopoledne mladá žena, která spadla z lomu Hády. Ležící dívku v bezvědomí našel kolemjdoucí. Se záchranou museli v těžkém terénu pomoci hasiči.

„V neděli o půl jedenácté dopoledne jsme přijali požadavek od záchranné služby k transportu zraněné ženy z nepřístupného terénu v brněnském lomu Hády. Operační důstojník vyslal k místu události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Líšeň a lezeckou skupinu ze stanice Lidická," uvedl mluvčí hasičů.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že je terén velmí těžko přístupný a povolali policejní vrtulník s hasiči – leteckými záchranáři. „Jakmile záchranáři v lomu připravili zraněnou k transportu, přiblížil se vrtulník k místu a po úvazu nosítek do podvěsu pod vrtulník přepravil pacientku k sanitnímu vozu," stojí ve zprávě hasičů.

Mladou ženu pak záchranáři transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Podle mluvčí záchranářů Hedviky Kropáčkové utrpěla žena mnohačetná vážná poranění.

Foto HZS JMK

Štítky lom hády, pád, žena, zranění, terén, Fakultní nemocnice Brno, Líšeň

Z brněnského lomu Hády dnes spadla mladá žena, utrpěla několik těžkých zranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.