Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V sobotu startují oslavy 100. výročí založení Masarykovy univerzity. Škola si připravila i instagramovou hru

Masarykova univerzita slaví sto let. K tomuto výročí si nadělila festival MUNI100, která proběhne již tuto sobotu na všech fakultách a na brněnském výstavišti. Slavit se bude také Den absolventů s předáváním ocenění. Filozofická fakulta si pro účastníky nachystala i instagramovou hru.

Masarykova univerzita slaví 100 let. Ke kulatému výročí si uspořádala oslavu, která proběhne v sobotu 15. června. Bohatý program je připraven pro děti i dospělé, těšit se návštěvníci mohou na koncerty, výstavy i divadelní či taneční vystoupení. 

Ve stejný den pořádá univerzita také Den absolventů. Chodili jste na Masarykovu univerzitu vy, vaši blízcí, nebo je vám Masarykova univerzita jednoduše sympatická? Nenechte si ujít sobotní akci. 

Festival MUNI 100 je naplánován na sobotu 15. června, zvýhodněné vstupenky do různých kulturník institucí a památek však platí už od pátku. Krom zábavného programu převezmou vybraní absolventi univerzity také ocenění školy. Mezi nominovanými jsou lékaři, vědci, ale také například učitelé. 

Festival nabídne bohatý kulturní program na výstavišti

Festival počítá i s účastí dětí, které mají na univerzitní vzdělávání ještě spoustu času. Zabavit se ale mohou s Českou televizí, prohlédnout si hasičskou techniku nebo novou venkovní expozici zábavního vědeckého parku VIDA! a vytvořit si něco v kreativní dílně.

Pro dospělé bude na brněnském výstavišti čekat univerzita v kostce, v pavilonu A bude v rámci EXPO MUNI připravena přehlídka fakult, pracovišť univerzity i studentských spolků. Kulturní program bude také stát za to. Na výstavišti odehraje představení Divadlo Bolka Polívky, milovníci hudby se zase mohou těšit na Symfonický orchestr a Pěvecký sbor Masarykovy univerzity, taneční i hudební vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš nebo světové hity podané známou brněnskou kapelou Ukulele Orchestra jako Brno.

K dispozici budou samozřejmě také stánky s občerstvením od vyhlášených brněnských podniků nebo využít retro menzy, která přichystá speciality první republiky. 

Popůlnočnízábavu si pak vezme na starost DJ Jindra Eliáš, který nabídne k tanci i poslechu staré hity. Chybět nebude ani slavnostní ohňostroj, který na počest brněnských univerzit odpálí nad Špilberkem organizátoři festivalu Ignis Brunensis. 

Na pódiu se octne také Vojtěch Dyk

Divadelní nadšenci se mohou přijít podívat také na hru Donaha od studentského ProFIdivadla. ZJako zatý hřeb večera vystoupí s kapelou B-Side Band zpěvák a peformer Vojtěch Dyk. Vedle jazzových standardů a dobře známých bigbandových skladeb vás čekají originální swingové úpravy populárních hitů.

Univerzita nabízí i komentované prohlídky fakult

Jak se univerzita časem proměnila se můžete přesvědčit na komentovaných prohlídkách po fakultách. Na webových stránkách  bude přesně uveden program festivalu i prohlídek, které budou od 9 do 15 hodin probíhat. Jednotlivé fakulty chystají speciální doprovodný programy a těšit se můžete například na grilování, přednášky a zábavu pro děti. 

Filozofická fakulta si přichystala instagramovou soví hru

Sova do kapsy je instagramová hra pro všechny malé i velké, které baví sdílet fotografie na sociálnách sítích. Fakulta vytiskla na 3D tiskárnách sošky sov, přičemž je každá úplně jiná a každá má svoje speciální číslo. Za pomoci hashtagů #muniarts100, #sovadokapsy#sovacisloXXX a sdílení fotek ze života sovy může zrovna vaše figurka ovlivnit genetiků příští generace sovích sošek. Čím větší bude mít vaše sova na instagramu vliv, tím větší šance je, že zrovna její geny se přenesou na příští generaci. A aby aby sova dosáhla vlivu, je potřeba sdílet fotky a dobrodružství  na sociálních sítích.Cílem každé sovičky je zaujmout okolí. Pro zjednodušení hodnocení je důležitý pouze počet reakcí, komentářů a sdílení. I Drbna už má svoji sovu, zapojte se také! Sošku je možné získat právě na festivalu MUNI100.

 

Autoři | Foto muni100.cz

Štítky Masarykova univerzita, oslavy, muni 100, festival, univerzita, Brněnské výstaviště, Vojtěch Dyk, Světová výstava, Bolek Polívka, Ignis Brunensis, První republika, Česká televize

V sobotu startují oslavy 100. výročí založení Masarykovy univerzity. Škola si připravila i instagramovou hru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.