Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž omylem poslal peníze na špatný účet. Adresát mu je však odmítal vrátit

Pokud peníze nejsou vaše, nesmíte s nimi tak nakládat. Takové pravidlo platí, pokud vám na účet náhodou přijdou peníze, které tam přijít neměly. Policisté v posledních dnech řešili případ, kdy muž peníze vrátit odmítl.

Možná se vám to stalo někdy také. Dvaapadesátiletý muž odesílal platbu a při zadání čísla účtu se zmýlil v čísle kódu banky. Hotovost potom putovala na úplně jiný účet.

Odesilatel však na svou chybu záhy přišel a kontaktoval přes banku majitele účtu, na který chybně odeslal 8 tisíc korun. Muž však na netradiční příspěvek přivítal a chtěl si získané peníze nechat a nic nevrátil. Poškozený se tedy obrátil s prosbou o pomoc na policii.

Policistům pak netrvalo dlouho a majitele účtu zanedlouho vypátrali. „Pětačtyřicetiletý muž si tak už vyslechl sdělení podezření pro přečin zatajení věci, za který mu nyní hrozí až jeden rok za mřížemi," uzavřel mluvčí policistů David Chaloupka.

Foto pixabay.com

Štítky peníze, vrácení, účet

Muž omylem poslal peníze na špatný účet. Adresát mu je však odmítal vrátit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.