Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravní podnik vydal knihu mapující 150 let městské hromadné dopravy v Brně

Dopravní podnik města Brna (DPMB) vydává knihu mapující 150 městské hromadné dopravy v moravské metropoli. Slavnostně ji pokřtilo vedení DPMB spolu s primátorkou Markétou Vaňkovkou v sobotu na hradě Špilberk.

„Knize přeji, aby se těšila velkému zájmu nejen fanoušků dopravy, ale aby si ji otevřeli a s chutí se začetli všichni, kteří se zajímají o město Brno a jeho bohatou historii,“ popřála knize primátorka města Brna Markéta Vaňková.

11 kapitol shrnuje všechny typy dopravy v Brně

Kniha na 358 stranách přináší podrobné informace o fungování městské hromadné dopravy od jejích počátků ve městě Brně až po současnost. Jedenáct kapitol čtenářům nabízí souhrnný pohled na vývoj tramvajové, autobusové, trolejbusové i lodní dopravy, infrastruktury, vozoven, jízdenek a jízdenkových automatů nebo tvorby jízdních řádů.

„V rukou držíme knihu, která přináší unikátní souhrn faktů a fotografií napříč 150 lety městské hromadné dopravy v Brně. Děkuji všem, kteří se na jejím vzniku podíleli, jejich práce si velmi cením a jsem rád, že můžeme touto publikací přenechat odkaz dalším generacím milovníků dopravy, zaměstnanců podniku i cestujících,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Kolektivní práce devíti autorů a několika desítek lidí

První myšlenka na vydání knihy přišla v roce 2016 a první řádky na sebe nenechaly dlouho čekat. Jednotlivým kapitolám se věnovalo devět autorů, celkově se však na vydání knihy podílelo více než 40 lidí. Kniha 150 let MHD v Brně bude od 29. května 2019 k dostání v Informační kanceláři na Novobranské 18, podnik také jedná s knihkupectvím Barvič a Novotný.

Foto DPMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky DPMB, kniha, křest, doprava, historie, mhd, 150 let, Dopravní podnik města Brna, Brno, městská hromadná doprava, Špilberk, Markéta Vaňková

Dopravní podnik vydal knihu mapující 150 let městské hromadné dopravy v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.