Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neboj se (mě)! Na Svoboďáku dnes lidé poznají život nevidomých

Jak vypadá svět s různými očními vadami či jestli je těžké orientovat se v prostoru za pomocí bílé slepecké hole, to vše si můžou lidé dnes vyzkoušet na náměstí Svobody. Po celý den se tu totiž koná druhý ročník zážitkové akce Neboj se (mě), která si dává za cíl zprostředkovat vidícím lidem zkušenosti nevidomých a těžce slabozrakých.

Smysl akce je jednoduchý - člověk, který si sám (byť na krátkou chvíli) zažije situace, které nevidomý člověk žije celý život, pak může v budoucnu lépe poskytnout pomoc nevidomému člověku.

Akce začíná na náměstí Svobody od 10 a potrvá do 18 hodin. Zájemci si ve stanu organizace Tyfloservis vyzkoušejí simulační brýle různých zrakových vad a také klasické i speciální kompenzační pomůcky. Dále bude připravena trasa, kterou lidé projdou s bílou holí nebo s vidícím průvodcem. Jak pomáhají svým majitelům, předvedou také vodicí psi.

Osvětovou akci pořádá Odbor zdraví MMB, Tyfloservis, SONS Brno, Vodicí pes a Škola pro výcvik vodicích psů. Všech aktivit se lidé mohou zúčastnit zdarma. Veškeré informace naleznete na facebookové události.

Foto pixabay.com

Štítky nevidomí, neboj se mě, Náměstí Svobody, osvěta, vodicí pes, Brno

Neboj se (mě)! Na Svoboďáku dnes lidé poznají život nevidomých  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.