Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská konference Women in Tech letos přivítá talentované IT ženy z celého světa

Druhý ročník úspěšné konference Women in Tech organizovaný společností Kiwi.com i tentokrát představí inspirativní řečnice z celého světa, které se 18. května setkají v brněnském Impact Hubu a na celodenní konferenci se podělí o své zkušenosti i know how ze startupů i globálních technologických gigantů. Kromě přednášek nabídne konference, workshopy a další doprovodné aktivity.

Hlavním tahákem bude softwarová inženýrka Netflixu, která se podílela na SpaceX

Jedním z největších lákadel konference letos bude Jessica Hester, nynější softwarová inženýrka z Netflixu, která se v roce 2016 ve SpaceX podílela na vzletu vesmírné lodi Dragon. Na konferenci ovšem bude mluvit o GraphQL jako nástroji pro vytvoření datové platformy v big data firmách. Mezi dalšími hosty konference bude například Ekaterina Minitsenka z Google s tématem Deep Space technology nebo Ilona Koren-Deutsch z Twitche.

Za českou scénu se WIT zúčastní Tereza Bartoníčková, která se zaměří na etiku při využití umělé inteligence či polyglotka Marina Pantcheva z RWS Moravia Czech Republic, se svou cestou od lingvistiky po big data.

„Letošní ročník přinese zkušenosti expertek z firem jako Google, Microsoft, ale i specializovaných platforem jako herní Twitch nebo datový Cognite. Zaměříme se na problematiku otevřených dat,, práci s technologickými komunitami nebo dokumentaci. Návštěvníci budou mít možnost se kromě klasických přednášek zúčastnit i specializovaných workshopů na témata od zatížení digitálním světem po ženský leadership,“ shrnuje letošní Women in Tech Alžběta Vacková, koordinátorka akce z Kiwi.com.

Zdroj Women in Tech

Štítky women in tech, konference, Kiwi.com, Netflix, SpaceX, Google, Microsoft, GraphQL, Česko, Twitch.tv

Brněnská konference Women in Tech letos přivítá talentované IT ženy z celého světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.