Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnské děti vytvořily nový český rekord v nejdelší nepřetržité resuscitaci

Téměř dvě stovky dětí v Brně ve středu 15. května vytvořily nový český rekord v nejdelší nepřetržité resuscitaci. Děti se střídaly při podávání první pomoci na stlačování hrudníku figuríny nepřetržitě a bez přerušení celých šest hodin v kuse. Akce se konala v rámci Dne záchranky na Moravském náměstí.

Malý školák vydržel resuscitovat 23 minut v kuse

Resuscitovali školáci různého věku, od prvňáčků až po deváťáky. Dětí, které se do vytváření rekordu zapojily, bylo celkem 198. Jeden ze školáků vydržel nepřetržitě stlačovat hrudník 23 minut, vytvořil tak jakýsi neoficiální rekord v rámci rekordu oficiálního.

„Díky moc všem, že jste to tak skvěle zvládli, navzdory tomu, že počasí nám dnes moc nepřálo. Kromě toho, že se podařilo vytvořit nový český rekord, pevně doufáme, že jsme v dětech zaseli povědomí o tom, jak správně poskytnout první pomoc v případě, že by to bylo potřeba. Cíl splněn, máme radost," uzavřela spěšnou akci mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Foto ZZS JMK

Štítky rekord, resuscitace, děti, Brno, Moravské náměstí

Brněnské děti vytvořily nový český rekord v nejdelší nepřetržité resuscitaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.