Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pohřeb v Brně půjde objednat online, lidé tak nemusejí čekat na pracovní dobu Správy hřbitovů

Správa hřbitovů města Brna přišla s výrazným a pokrokovým vylepšením v objednávání pohřbů. Firmy poskytující pohřební služby budou moci zařídit všechno potřebné online.

Po úmrtí blízké osoby mají pozůstalí k velkému smutku i spoustu starostí. To jim nyní nepřímo usnadní Správa hřbitovů města Brna. Ode dneška  spouští pro firmy poskytující pohřební služby on-line rezervační systém. Termín posledního rozloučení tak mohou s pozůstalými vybrat rychleji i po skončení pracovní doby Správy hřbitovů.

Pracovní doba pozůstalých už nebude překážkou k vyřízení pohřbu

Problém obvykle nastával hlavně kvůli pracovní době Správy hřbitovů města Brna, která se kryje s pracovní dobou pozůstalých. Díky novému systému budou moci pracovníci pohřebních služeb rezervovat termín posledního rozloučení i mimo pracovní dobu. Na potvrzení termínu museli lidé dříve čekat mnohdy do druhého dne. Pro pozůstalé se tak celý proces zajištění posledního rozloučení zrychlí.

Obřady v krematoriu do systému spadat nebudou

On-line rezervace je možné využít pro obřadní síň na Ústředním hřbitově a také na rozptylovou loučku na Ústředním hřbitově a na hřbitově v Komíně. Obřady v krematoriu do tohoto systému nespadají.

Pohřební služby se musejí do rezervačního systému registrovat. Ty brněnské už dostaly podrobné informace e-mailem. On-line systém mohou využít i mimobrněnské pohřební služby. Stačí podat žádost e-mailem na Správu hřbitovů města Brna.

Autoři | Foto Brno.cz

Štítky hřbitov, Brno, pracovní doba, pohřeb

Pohřeb v Brně půjde objednat online, lidé tak nemusejí čekat na pracovní dobu Správy hřbitovů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.