Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Při požáru chatky v Brně se popálili dva lidé, strážníci jim poskytli první pomoc

Při požáru chatky v brněnské části Komín v noci na dnešek se popálili dva lidé. Na místě jim první pomoc poskytli brněnští strážníci, poté skončili v péči záchranářů. Žena utrpěla popáleniny třetího stupně a muž druhého.

Telefonát na linku 156 ohledně požáru v chatové kolonii poblíž ulice Podlesí se změnil v noci na dnešek v dramatický a náročný zásah. Strážníci, kteří jako první dorazili na místo, uviděli dvě ženy a dva muže zmateně pobíhající u chatky pár metrů od hořícího lesa.

Mezi praskáním dřeva se ozýval štěkot psů a bolestivé výkřiky jedné z žen, která byla bolestivě popálená. Hlídka strážníků okamžitě přivolala hasiče a záchranáře. Popáleniny utrpěl také jeden z mužů.

Hasiči dostali po příjezdu na místo požár pod kontrolu zhruba za půl hodiny, další hodinu ho hasili. „Škoda zatím není stanovena a příčinu vyšetřujeme," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Zranění lidé skončili v bohunické nemocnici. „Mladá žena měla popáleniny třetího stupně a inhalační trauma, protože se nadýchala zplodin," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Obdobně skončil také kamarád popálené, ten utrpěl popáleniny druhého stupně, stejně tak se nadýchal kouře.

 

Foto MP Brno

Štítky požár, chatka, komín, video, Brno, popálenina, Brno-Komín, Jaroslav Mikoška, Nemocnice Bohunice, první pomoc

VIDEO: Při požáru chatky v Brně se popálili dva lidé, strážníci jim poskytli první pomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.