Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno v sobotu na hodinu zhasne

Brno na hodinu zhasne. Tedy alespoň jeho osvícené dominanty. Město se tak opět připojí k celosvětovému happeningu Hodina Země, jehož snahou je podpořit ochranu životního prostředí a globálního klimatu. Ke zhasnutí dojde v sobotu 30. března mezi 20.30 a 21.30. Do tmy se ponoří hrad Špilberk, Nová radnice na Dominikánském náměstí a obelisk v Denisových sadech.

„Zhasnutí dominant je pouhým symbolem upozorňujícím na to, že se klimatický systém na Zemi mění a jsme to právě my, kdo může tyto změny ovlivnit. Na webových stránkách www.hodinazeme.cz  se navíc může zaregistrovat i jednotlivec a veřejně slíbit svůj klimatický závazek,“ upozornil v tiskové zprávě města první náměstek primátorky pro oblast životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL).

Během deseti let se nápad rozšířil do celého světa

Hodinu Země drží lidé a instituce po celém světě. Původ projektu sahá do Austrálie, kde v roce 2007 poprvé zhasli slavnou operu v Sydney. Od té doby se nápad rozšířil do celého světa, Česko se přidalo v roce 2010. V loňském roce se k Hodině Země připojilo 113 českých obcí, včetně 16 statutárních měst. Podle webových stránek budou tato čísla letos ještě vyšší. Na celém světě zhaslo 18 000 dominant. 

Foto MMB

Štítky Hodina Země, Špilberk, Denisovy sady, Brno, Petr Hladík, KDU-ČSL, Austrálie, Česko, Sydney

Brno v sobotu na hodinu zhasne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.