Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Systém rezidentního parkování by měl začít fungovat od 1. dubna

Automatické vybírání pokut v systému rezidentního parkování by mělo začít 1. dubna. Domluvili se na tom zástupci města a Brněnských komunikací s dodavatelem softwaru. Systém měl po původních odkladech začít fungovat již 1. března. Software však selhal.

Spuštění ostrého režimu rezidentního parkování se posunulo ze začátku března kvůli neočekávaným chybám v softwaru. „Na odstraňování dílčích nedostatků se momentálně intenzivně pracuje a software čekají změny, které povedou zejména k uživatelsky komfortnějšímu užívání a fungování v souladu s pravidly rezidentního parkování," píše město v tiskové zprávě.

Dokonce týdne má dodavatel poskytnout opravený software. Ten chce nejdříve během příštího týdne testovat na jednom parkovacím automatu. Poté na všech automatech v Brně. S rezervou by se tak měl stihnout termín 1. dubna, kdy chce město začít konečně vybírat poplatky za neoprávněné parkování v modrých zónách. To se zatím neděje, právě kvůli nedostatkům v systému.

 

Foto Varvara Šatunova

Štítky rezidentní parkování, Brno, zahájení, software, parkování

Systém rezidentního parkování by měl začít fungovat od 1. dubna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.