Návštěvníci hradu Veveří u Brna mohou o prvním březnovém víkendu ochutnat moravské víno a uzené. Na sedmém ročníku Slavností moravského uzeného a vína budou návštěvníci tradičně volit Krále uzenářů.
Letošní novinkou je soutěž O nejlepší domácí uzené, kdy své výrobkypředstaví deset amatérských uzenářů. „Do soutěže se mohl přihlásit kdokoliv, kdo se nebojí pochlubit svým uzeným. Pokud někteří zájemci přihlášky propásli, mohou se nyní do soutěže zapojit alespoň jako odborní hodnotitelé," řekl jeden z pořadatelů akce Pavel Pichler.
Pro soutěživé povahy pořadatelé přichystali soutěž v pojídání prasečích oušek na čas. Hosté akce mohou také degustovat moravská vína ve vytápěných stanech a uzenáři naučí zájemce, jak se připravuje paštika nebo udí maso. Na Dolním hradě mohou děti pod vedením brněnského šéfkuchaře připravit jídlo pro své rodiče.
V neděli na zájemce čeká soutěž jedlíků buřtů nebo kulinářská show. Přesný program najdou zájemci na webových stránkách.