Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve věku 54 let zemřel herec Jiří Pomeje. Prohrál boj s rakovinou

Ve věku 54 let zemřel herec a producent Jiří Pomeje. Podlehl zákeřné rakovině. S informací o úmrtí přišel server Super.cz, zprávu potvrdil hercův blízký přítel Pavel Pásek.

Jiří Pomeje se kromě herectví věnoval také dabingu. Hlas propůjčil například Jean-Claude Van Dammovi, Charlie Sheenovi, Sylvesteru Stallonemu či Arnoldu Schwarzeneggerovi. Na počátku své umělecké kariéry byl tanečníkem. 

V roce 1992 založil společnost Fronda film. Producentsky se podílel například na filmech Princezna ze mlejna (1994), Z pekla štěstí (1999) či Andělská tvář (2002). Kvůli poslednímu filmu se však zadlužil, protože snímek Andělská tvář nebyl divácky příliš úspěšný. Jeho firma zkrachovala, na Jiřího Pomeje byla uvalena exekuce a začal mít problémy s pitím alkoholu.

Jiří Pomeje si zahrál také v několika pohádkách a seriálech. Od roku 2012 moderoval VIP zprávy na Primě.

Jeho první manželkou byla herečka Michaela Kuklová. V roce 2008 se oženil se zpěvačkou Ivetou Bartošovou, manželství se jim po roce rozpadlo. Od ledna 2013 byl v manželství s Andreou Šťastnou, v září 2013 se jim narodila dcera Anna.

Autoři | Foto Jiří Pomeje / Facebook

Štítky úmrtí, Jiří Pomeje, rakovina, herec, film, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude van Damme, Andělská tvář, Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí, Michaela Kuklová, Iveta Bartošová, TV Prima

Ve věku 54 let zemřel herec Jiří Pomeje. Prohrál boj s rakovinou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.