Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obliba Seniorbusu v Brně roste, za loňský rok přepravil více než 15 tisíc lidí 

Obliba Senior busu neustále roste. Dříve narození mají možnost jezdit po Brně speciálním minibusem od roku 2016. V současnosti jsou v provozu 4 vozidla, která měsíčně uskuteční průměrně 930 jízd.

„Od spuštění služby bylo uskutečněno více než 23 tisíc jízd a přepraveno více než 32 tisíc osob. Vozidla dohromady najezdila už téměř 400 tisíc kilometrů. To je jasný důkaz toho, že je služba oblíbená a její zřízení byl velmi dobrý krok,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Služba SENIORBUS je určena pro seniory nad 70 let a pro tělesně postižené. Jedna jízda stojí 50 korun. Zájemci si musí službu objednat předem, a to v rozmezí od třiceti do jednoho dne před požadovanou jízdou.

„Vyplatilo se také investovat do pořízení dalších vozidel. Při zvyšujícím se počtu přepravených osob a současně většímu počtu vozidel se tak navyšuje počet spolujízd. Denně se pak uskuteční zhruba 35 jízd a je vydána karta 5 novým klientům. Celkový počet registrovaných seniorů a držitelů ZTP a ZTP/P je nyní 3119 osob. Pracovníci dopravního podniku vyřizují denně kolem stovky hovorů, proto cítíme, že je potřeba přemýšlet i nad tím, jak přemístit ještě více seniorů. Je možné, že současný model ještě trochu rozšíříme,“ dodal Hladík.

Senioři si mohou službu objednat telefonicky nebo přes poslání SMS zprávy na čísle 731 518 348, a to každý den od 7 do 15 hodin. Samotný rozvoz ale funguje od 6 do 22 hodin.

Foto DPMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky seniorbus, Brno, dpmb, doprava, Petr Hladík, KDU-ČSL

Obliba Seniorbusu v Brně roste, za loňský rok přepravil více než 15 tisíc lidí   |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.