Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno změní územní plán pro stavbu nového pavilonu Úrazové nemocnice

Brněnské zastupitelstvo dnes schválilo zkrácený postup při pořízení změny územního plánu, která je potřebná pro stavbu nového pavilonu Úrazové nemocnice za půl miliardy korun. Změna územního plánu potrvá asi rok. V roce 2021 by mohla začít samotná stavba pavilonu, v němž budou operační sály, ARO i JIP, počítá se i s parkovacími místy. Práce by měly skončit do dvou let od jejich začátku.

Pavilon bude naproti nynějšímu areálu v místě parkoviště. Prostor je v územním plánu vyčleněný pro zdravotnictví, takže je tam možné stavět. Velikostně ale nestačí naplánovanému pavilonu. „Proto část místa s heliportem a asfaltem, které je v územním plánu vedené jako veřejné prostranství, na kterém nelze stavět, změníme v územním plánu pro účely zdravotnictví," uvedl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-(ČSL).

Tím pádem bude možné v místě stavět a na pavilon už bude dostatek prostoru. Navíc zbude i místo pro zeleň, aby tam mohl být park. Nový objekt nabídne osm pater a heliport na střeše. V prvních čtyřech patrech bude parkoviště se 160 místy. Nahradí místa současného parkoviště a také se zvýší počet parkovacích míst pro pacienty i návštěvy.

V pátém až sedmém patře bude sedm operačních sálů, současné už jsou v nevyhovujícím stavu. Zázemí najde v patrech i anesteziologicko-resuscitační oddělení a jednotka intenzivní péče. Vznikne pro ně 26 lůžek. V posledním patře bude centrální sterilizace a technické zázemí.

Úrazová nemocnice provede ročně zhruba 7000 operací. Je jednou z nemocnic, kterou provozuje město Brno. Druhou je Nemocnice Milosrdných bratří, kterou si pronajímá od řádu Milosrdných bratří.

Autoři | Foto MMB

Štítky územní plán, pavilon, nemocnice, Brno, KDU-ČSL, Petr Hladík, Nemocnice Milosrdných bratří

Brno změní územní plán pro stavbu nového pavilonu Úrazové nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.