Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekSobota, 2. února 2019, 14:00
Kulaté životní jubileum letos slaví brněnský pivovarník Petr Hauskrecht. V Brně přitom "tekuté zlato" vaří už 25 let. Hauskrecht v minulosti jako vrchní sládek stál za modernizací Starobrna. V roce 2014 pak založil vlastní pivovar. Brněnský trh v posledních letech zásobuje oblíbenými svrchně i spodně kvašenými nepasterovanými a nefiltrovanými pivy.
Dráhu pivovarníka začal Hauskrecht už v mládí, když nastoupil koncem sedmdesátých let na střední školu v Podskalské. Během studia se učil například u Ivana Chramosila v pivovaru U Fleků, nastoupil do Prvního pražského měšťanského pivovaru v Holešovicích, odkud v roce 1994 odešel z pozice vrchního sládka do Starobrna.
Ve Starobrnu stál spolu s tehdejším ředitelem Františkem Krakešem za kompletní modernizací technolgie a rychlým nárůstem výstavu. Za jeho působení získal pivovar nespočet tuzemských i zahraničních ocenění a pod Petrovou taktovkou vzniklo i mnoho známých speciálů: Kromě například Červeného draka to bylo Zelené pivo, či Baron Trenck.
Podílel se i na úspešném převzetí znojemského Hostanu. Několik let po ovládnutí Starobrna nadnárodním koncernem Heineken, odešel do severních Čech, kde působil jako výrobní ředitel pivovarů Velké a Krásné Březno. Než z Heinekenu v roce 2014 odešel, krátce řídil jako vrchní sládek pivovar Krušovice.
Na podzim 2014 založil spolu s Pavlem Havlíkem a Františkem Krakešem Brněnskou pivovarnickou společnost s.r.o. Malý pivovar s výstavem menším než 10 000 hektolitrů sídlí od tohoto roku na brněnské Porážce v historické budově bývalých jatek. Pod značkou Petr Hauskrecht – Parní pivovar uvádí na brněnský trh svrchně i spodně kvašená živá nepasterovaná a nefiltrovaná piva, vše podle vlastních autorských receptur.
Tato piva si za uplynulých téměř 5 let vydobila na regionálním trhu vynikající reputaci a proto i výstav pivovaru utěšeně roste. Lahůdkou jsou pak prohlídky pro veřejnost, které Petr dvakrát týdně osobně vede.