Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Běžkaři na jižní Moravě mají nejlepší sezonu za poslední roky. Odvážlivci jezdili i po Brně

Letošní běžkařská sezona je na jižní Moravě nejlepší za poslední roky a zájemci mohou vyjet do upravovaných stop na severu Blanenska na Drahanské vrchovině. Podle recepční Ivy Douškové z Kořenec Golf&Ski Resortu leží na cestách i polích nejméně 30 centimetrů sněhu. Zatímco v minulých zimách zde sněhu příliš nebylo, letos je ho tolik, že zájem běžkařů je o víkendech obrovský. Díky bohaté sněhové nadílce se v Brně na začátku týdne běžkovalo dokonce i v centru Brna.

Jedinou běžkařskou oblastí jižní Moravy, kde se stopy upravují, je sever Blanenska. Ne každý rok je však tolik sněhu, aby to bylo možné.

Obvykle běžkaři z Brna a okolí míří do okolí Bystřice nad Pernštejnem a Nového Města na Moravě, kde je sněhu více a upravované trasy měří desítky kilometrů.

Noc z neděle na pondělí však přinesla takovou sněhovou nadílku, že v kombinaci s kolabující dopravou na silnicích zvolilo mnoho lidí cestu městem na běžkách. Během pondělního odpoledne a večera však došlo k částečné oblevě. Technické služby navíc vysypaly chodníky štěrkem.

Foto Facebook / Petr Fpl Odehnal | Zdroj s využitím ČTK

Štítky běžky, Brno, drachanská vrchovina, sezóna, běh na lyžích, Jihomoravský kraj, okres Blansko, Kořenec, Drahanská vrchovina, Bystřice nad Pernštejnem, Nové Město na Moravě

VIDEO: Běžkaři na jižní Moravě mají nejlepší sezonu za poslední roky. Odvážlivci jezdili i po Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.