Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Inekafe, Íránci, Ne hladu, Brnohraní, Cosples a Lúčnica

Počasí nám hlásí pořádné mrazíky, tak aby vám nezamrzl úsměv hned zkraje týdne, mám tady akce, které rozproudí krev. Anebo se schovejte do tepla, užijte si netradiční film či se pusťte do hraní deskových her.

V Brně se v úterý 22. a ve středu 23. ledna odehraje osmý ročník festivalu Íránci, který současně bude i v Praze a v Bratislavě. První velká filmová událost roku slibuje program pečlivě sestavený z vrcholné produkce současných íránských tvůrců. V Brně se bude promítat ve Scale a v kině Art.

Speciální limitované turné kapely Inekafe proběhne k příležitosti 20 let od vydání prvního alba Vitaj! a bude jen ve třech městech - Brno, Praha a Bratislava. Nenechte si ujít brněnský koncert ve čtvrtek 24. ledna v klubu Radost.

Že ta novoroční předsevzetí nevyšly úplně podle představ? Třeba jste jen na to šli špatně. Dvojice holek z projektu Ne hladu bude mít v MyKitchen v pátek 25. a v sobotu 26. ledna semináře o správné výživě. Můžete se těšit na tyto témata:  Základy zdravého hubnutí, mýty ve výživě, sportovní výživa a zdravý vztah k jídlu.

Hrajete si rádi? Tak to zbystřete! V pátek 25. a v sobotu 26. ledna se koná Brnohraní v Tržnici na Zelňáku! Brnohraní je akce pořádaná fanoušky deskových her pro všechny, kdo mají chuť si nějakou deskovou či karetní hru vyzkoušet.

V sobotu 26. ledna budou rovnou dva plesy. Reprezentační ples Filharmonie Brno bude v Besedním domě. Samozřejmostí je hudební doprovod té nejvyšší kvality.

Podlehli jste kostýmům z různých filmů, her či komiksů? Tak se nenechte ujít druhý sobotní ples, Cosples, který bude v prostorách Bobycentra.

Lúčnica se po čtyřech letech vrací v sobotu 26. ledna do Brna, do Janáčkova divadla a s novým večerem! Hlavním poslaním Uměleckého souboru Lúčnica je starat se o uchovávání a rozvoj slovenských národních tradicí.

Na závěr máme pro vás skutečnou nevšední příležitost. Aero Klub Brno Medlánky otevírá všem zájemcům dveře ke kráse plachtění ve vzduchu. V pátek 25. ledna pořádá informační schůzku k získání licence pilota kluzáků. Každý zájemce je vítán!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, Brno, Praha, Bratislava, výživa, ples, Scala, Iné Kafe, film, Janáčkovo divadlo, Besední dům, desková hra

TIPY NA TÝDEN: Inekafe, Íránci, Ne hladu, Brnohraní, Cosples a Lúčnica  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.