Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Brankář Komety, Petrov, Mamlas. U Vaňkovky začala výstava ledových soch

Deset ledových soch s brněnskou tematikou mohou lidé ode dneška obdivovat u Galerie Vaňkova. Vedle obchodního centra vyrostla například socha hokejového brankáře, katedrály na Petrově nebo jednoho z brněnských mamlasů, jedné ze soch z průčelí domu na náměstí Svobody.

Sochaři vyráběli svá díla z ledu zhruba tři měsíce. Na deset soch bylo podle hlavního sochaře Michala Polotěného použito zhruba osm a půl tuny ledu. Od rána si je lidi mohou prohlédnout vedle Vaňkovky. Součástí výstavy je i zhruba šest metrů dlouhý ledový bar.



Pro návštěvníky je navíc připravená živá show, při které bude Plotěný před zraky lidí téměř hotové sochy dořezávat. První začíná v pátek v 17:00, další pak v sobotu od 13:00 a 15:00.

Sochy z ledu budou vedle Vaňkovky stát, dokud neroztají. Organizátoři spoléhají na pozitivní předpověď počasí, proto doufají, že sochy vydrží do neděle 27.ledna.  „I po několika dnech při teplejším počasí tak mohou návštěvníci jednoduše poznat, na jakou sochu se právě dívají," uvedl ředitel Galerie Vaňkovka Brno Jan Borůvka.

Svatební veletrh a gurmánský festival

Dalším zpestřením je vedle Vaňkovky také souběžně probíhající gastrofestival Gourmet Food Market. „Stánky nabídnou různé speciality od burgerů přes tradiční zimní masovou klasiku až po asijské speciality. Některé foodtrucky přijedou až ze zahraničí," řekl Borůvka.

ČTĚTE TAKÉ: Ve Vaňkovce se žije svatbou 

Především ženy si pak přijdou na své na akci #žijemesvatbouvaňkovka. Uprostřed nákupní galerie si můžou prohlédnout celou řadu svatebních šatů nebo ukázky svatebních dekorací. Veřejnost přitom může prostřednictvím hlasování na místě určit ty nejkrásnější z nich. „Z hlasujících následně vylosujeme výherce cen, mezi kterými nechybí zapůjčení šatů zdarma, svatební kytice, dort či přímo ušití svatebních šatů,“ doplnil Jan Borůvka. Akce bude přitom úzce svázaná se speciální Svatební show, která se bude konat v budově staré slévárny vedle Galerie Vaňkovka.

Foto Varvara Šatunova

Štítky galerie vaňkovka, obchodní centrum, výstava ledových soch, ledové sochy, socha, Vaňkovka, Brněnský Petrov, galerie, výstava, HC Kometa Brno

FOTO: Brankář Komety, Petrov, Mamlas. U Vaňkovky začala výstava ledových soch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.