Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město nechá na Cejlu opravit dva pavlačové domy. Vznikne bytový dům pro seniory

Brněnští radní tento týden schválili záměr výstavby nového domu pro senioru v centru Brna. Město nechá opravit dva pavlačové domy na Cejlu za zhruba 90 milionů korun. Pokud vše půjde podle plánu, první obyvatelé začnou dům užívat v roce 2021.

„Nyní se jedná o dva řadové pavlačové domy, které jsou spojeny společným dvorem. Proto se k jejich rekonstrukci přistupuje současně a po rekonstrukci budou tvořit jeden celek,“ uvedl náměstek pro bytovou oblast Oliver Pospíšil (ČSSD).

Přistavění jednoho patra

Oba objekty mají tvar písmene L, kratší část je orientovaná do ulice, delší tvoří pavlačové křídlo. Aktuálně jsou domy čtyřpodlažní, při rekonstrukci se počítá s nastavením uličních budov o jedno patro.

36 bytů a relaxační zóna

„Výsledkem rekonstrukce bude 36 bytových jednotek o velikosti 1+kk a 2+kk, z toho bude 6 bytů bezbariérových a další 3 vybaveny bezbariérovou koupelnou. Ze strany dvora se přistaví výtahová šachta a schodiště, vnitroblok bude sloužit jako oddechová zóna,“ popsal Pospíšil.

Předpokládaná hodnota zakázky je 89 mil. Kč bez DPH. Harmonogram uvádí, že by stavba mohla začít ještě v první polovině letošního roku. Už v roce 2021 by se pak mohli nastěhovat první nájemníci.

Foto MMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky Cejl, domov, senioři, mmb, dům, rekonstrukce, Brno, Oliver Pospíšil, ČSSD

Město nechá na Cejlu opravit dva pavlačové domy. Vznikne bytový dům pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.