Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Výstava ledových soch, plesy, cestovatelský veletrh a pieta za Jana Palacha

Mrznete v Brně? Tento týden získáte inspiraci, kde se ohřát v Brně i v zahraničí. Ale s tím zahříváním opatrně, není třeba se inspirovat vším. Pokud vám zima naopak svědčí, tak si potvrdíte, že čím víc ledu, tím lépe!

Ve středu 16. ledna uběhne padesát let od činu Jana Palacha, kdy obětoval svůj život, aby protestoval proti začínající normalizaci a invazi vojsk Varšavské smlouvy. Na náměstí Svobody bude setkání, které bude za účelem uctění památky jeho oběti.

Brněnské výstaviště bude od čtvrtka 17. ledna do neděle 20. ledna lákat k cestování po Česku i zahraničí. Veletrh Regiontour se zaměřuje na tuzemský cestovní ruch a na veletrhu GO se prezentují tuzemské i zahraniční cestovní kanceláře a agentury se zaměřením na výjezdovou turistiku, tentokrát na téma Střední Asie.

Souběžně s veletrhy probíhají Festival krajových specialit a regionální potraviny RegFoodFest, mezinárodní soutěž Gastro Junior Brno 2019Bidfood Cup a GO KAMERA - festival cestovatelských filmů, fotografií a publikací.

Od pátku 18. ledna do neděle 27. ledna se můžete těšit výstavu ledových soch, jakou v Brně jen tak neuvidíte! Celkem 10 soch, které dosáhnou výše až 2,5 metrů a šíře až 6 metrů! Sochy budou třeba znázorňovat brankáře Komety, chrám sv. Petra a Pavla či sochu Mamlase. A kde je najdete? Mezi Fait Gallery a Vaňkovkou.

Plesová sezóna se začíná rozjíždět. V pátek 18. ledna nás čeká v Semilasse Sport Ples Brno. Hráči, trenéři. sportovci i fanoušci sportu odhoďte tenisky, obujte lakýrky či lodičky a protančete noc.

Značně exotičtější bude v sobotu 19. ledna ples hotelu International, jehož téma je Karneval v Riu. Plesem bude provázet Leoš Mareš, vystoupí Emma Drobná, Dan Nekonečný, Václav Noid Bárta, bubenická show v rytmu karnevalové samby z oblastí Rio de Janeiro a Bahia – Tam Tam Batucada, a taneční skupina s ukázkami brazilského bojového umění v kombinaci s akrobatickými prvky – Capoeira. Unikátní gastronomie bude rozšířena o pestrou brazilskou a jihoamerickou kuchyni, která je známá svou rozmanitostí a exotickými chutěmi. Užijte si exotický večer v centru Brna!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky tipy na týden, Brno, socha, veletrh, Jan Palach, Go-Regiontour, Česko, Varšavská smlouva, ples, Karneval v Riu, Václav Noid Bárta

TIPY NA TÝDEN: Výstava ledových soch, plesy, cestovatelský veletrh a pieta za Jana Palacha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.