Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při cestě k babičce na Vánoce měli nehodu. Tatínek nepřežil, maminka zůstala se třemi dětmi sama

Zdánlivě obyčejná cesta navždy změnila osud jedné rodiny. Rodiče se třemi dětmi jeli na Boží hod z Dlouhého Mostu na Liberecku na návštěvu k babičce. Jenže už nedojeli. Za Bílým Kostelem najeli na nerovnost, rozkýval se jim vozík. Pak najeli do protisměru, kde protijedoucí auto zavadilo o vozík a skončili v příkopě na střeše. Tatínek zaplatil cenu nejvyšší, maminka i s dětmi musely do nemocnice.

Před nehodou žili v domku na okraji Dlouhého Mostu. Tatínek Jakub dům svépomocí opravoval, maminka Draga se starala o malé děti, před tím byla učitelkou na základní škole. 

A pak jim do života vstoupila tragédie. Maminka i s dětmi najednou zůstala sama. Pomoci se teď snaží parta kamarádů, která díky Nadačnímu fondu pomoci rozjela sbírku. „Po smrti partnera je veškerá péče, logistika a finanční zajištění rodiny na matce dětí. Cílem kampaně je tak získat finanční prostředky pro rodinu k překonání této nepříznivé životní situace,” říkají.

Dědické řízení ještě neproběhlo, a tak je maminka tří dětí odkázána jen na rodičovský příspěvek. Je ale jasné, že ani dědické řízení situaci nevyřeší. „Mezi náklady, které musí maminka pravidelně řešit, je platba hypotéky, voda, elektřina, péče o děti, školkovné a také tři psy,” říká kamarádka Zuzana. „Peníze už jim tatínka nevrátí, ale pomohou rodině přežít současnou tíživou situaci a neztratit střechu nad hlavou,” dodává kamarád Lukáš.

Kampaň si klade za cíl vybrat 111 132 korun, což by mělo pokrýt rodinné náklady na čtyři měsíce. Peníze, které se podaří  získat během kampaně, mají pomoci vyhnout se riziku, že rodina přijde o střechu nad hlavou a domov. 

Lidé přispívají, ve čtvrtek dopoledne bylo na účtu sbírky přes 420 tisíc korun. Pomoci nyní mohou i čtenáři Drbny, veškeré informace najdete tady.

Autoři | Foto archiv rodiny

Štítky Pomoc pro Dragu, Nadační fond pomoci, Dlouhý Most, nehoda, sbírka, rodina, Vánoce, střecha, Liberecký kraj

Při cestě k babičce na Vánoce měli nehodu. Tatínek nepřežil, maminka zůstala se třemi dětmi sama  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.