Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Řidiči po ranní sněhové nadílce pořádně zaměstnali jihomoravské hasiče

Jihomoravští hasiči se v úterý dopoledne opravdu zapotili. Jen do 12. hodiny vyjížděli k 18 nehodám. Hasiči řešili hlavně vyprošťování aut z příkopů, pomoc kamionům a další nehody v souvislosti se sněhovou nadílkou.

K první dnešní nehodě vyslali hasiči jednotku v Brně krátce po půl osmé. Na Hradecké ulici se stala dopravní nehoda, naštěstí se obešla bez zranění. „Pak již začaly na naše operační středisko přicházet informace o dalších nehodách. Jen mezi osmou a devátou hodinou vyslalo operační středisko jednotky hned k sedmi nehodám," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Během dopoledne pak hasiči několikrát zasahovali na dálnici D1. Na 203,5. kilometru ve směru na Ostravu havarovalo osobní auto a kamion. Střet se také obešel bez zranění. „Z poškozené nádrže kamionu unikala nafta, kterou jsme museli zachytávat a zbytek odčerpat," upřesnil Mikoška. U Domašova zase hasiči pomáhali u dvou nehod osobních aut.

Na silnici 43 u obce Závist pomáhali hasiči kamionu, který se částečně vzpříčil a měl problémy v zasněženém kopci pokračovat v jízdě. 

„Během dopoledne jsme zasahovali celkem u 18 nehod se zraněním 3 osob. Jen na Brněnsku jsme vyjížděli k deseti nehodám. Zásahy u nehod jsme však evidovali napříč celým krajem," uzavřel Mikoška. Odpoledne se díky tání sněhu situace uklidnila. Jediným zásahem u dopravní nehody byl výjezd do Rousínova, kde náklaďák narazil do lešení.

 

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, hzs jmk, sníh, nehody, havárie, Jaroslav Mikoška, úraz, Brno, Ostrava, Dálnice D1, Domašov

FOTO: Řidiči po ranní sněhové nadílce pořádně zaměstnali jihomoravské hasiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.