Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: O silvestrovské noci hořely na jižní Moravě především túje a kontejnery

Silvestrovská noc byla pro jihomoravské hasiče z hlediska počtu výjezdů nadprůměrnou. Hasiči likvidovali požár rodinného domu, několik hořících kontejnerů a zvláštností byly také čtyři případy hořících tújí.

„Poslední větší požár roku 2018 jsme likvidovali v obci Svatobořice-Mistřín na Hodonínsku. Krátce po půl desáté večer jsme tam vyslali jednotky k požáru v rodinném domě," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Záchranáři naštěstí nemuseli nikoho ošetřovat.

Plameny však způsobily škodu za 300 tisíc korun. „Včasným zásahem se podařilo uchránit majetek za 3,5 milionu. Příčinu požáru vyšetřujeme ve spolupráci s Policií ČR," dodal Mikoška.

První výjezd v roce 2019 hned tři minuty po půlnoci

První letošní událost byla hasičům nahlášena 3 minuty po půlnoci a jednalo se o požár túje v Brně-Židenicích. „Zajímavostí je, že během prvních 30 minut roku 2019 vyjely naše jednotky hned k 4 požárům tújí a to nejen v Brně, ale také na Blanensku a Hodonínsku," prozradil Mikoška.

Po půlnoci hasiči ikvidovali právě především požáry odpadu, kontejnerů a zeleně. „Nezaznamenali jsme žádný požár s větší škodou ani zraněním. Nejčastěji jsme zasahovali v okresech Brno-město a Brno-venkov," uzavřel mluvčí.

Foto HZS JMK

Štítky silvestr, nový rok, požáry, hasiči, hzs jmk, kontejner, požár, Jihomoravský kraj, Jaroslav Mikoška, okres Hodonín, Policie České republiky, Svatobořice-Mistřín, Brno

FOTO: O silvestrovské noci hořely na jižní Moravě především túje a kontejnery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.