Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Novoročního ohňostroje nad Špilasem se Brňané opět nedočkají. Za světelnou show musí jinam

Oslavy začátku nového roku v centru Brna žádný oficiální ohňostroj doprovázet nebude. Město tradici světelné show nad Špilasem přerušilo v roce 2016 a od té doby na něj nenavázalo. Brňané si však výhled na ohňostroj užijí třeba v Žebětíně, Starém Lískovci nebo Kohoutovicích.

Slavnostní oňostroje hned v několika městských částech 

Právě v Kohoutovicích čeká Brňany ohňostroj 31. prosince už v 17 hodin. Odpalovat se bude na prostranství před Albertem ve Voříškově ulici.

V brněnské části Žebětín začne silvestrovský program taktéž 31. prosince na Křivánkově náměstí. Od 18 hodin nejprve zazpívá několik lidových písní Karel Hegner, následovat bude slavnostní přípitek a po něm vypukne tradiční velký ohňostroj.

Pokud až druhý den roku 2019, tedy 2. ledna, rozzáří nebe nad Brnem ohňostroj ve Starém Lískovci. Show začne v 19 hodin na konečné trolejbusu Osová.

Novoroční ohňostroje ve všech okresních městech jižní Moravy

Narozdíl od Brna, ve všech okresních městech jižní Moravy se obyvatelé na Nový rok ohňostroje dočkají. Jako první odpálí silvestrovský ohňostroj v Břeclavi, program zde začíná ve 23 hodin před kulturákem na ulici 17. listopadu.

V Hodoníně si na světelnou show počkají až do 1. ledna. Od 15:45 se na Masarykově náměstí bude podávat česnečka, v 17 hodin se rozzáří nebe nad jihomoravským městem. 

Ve Vyškově začne ohňostroj 1. ledna na Masarykově náměstí v 17 hodin. O hodinu dřív pak začne program i na Masarykově náměstí ve Znojmě. Pozadu pak nezůstane ani Blansko, které svůj ohňostroj zahájí v 18 hodin na náměstí Republiky.

Foto Michaela Wecker, Špilberk.cz

Štítky ohňostroj, Brno, špilberk, Žebětín, kohoutovice, Starý Lískovec, Jihomoravský kraj

Novoročního ohňostroje nad Špilasem se Brňané opět nedočkají. Za světelnou show musí jinam  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.