Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ANKETA: Popelka nebo S čerty nejsou žerty? Jaká vánoční pohádka je nejoblíbenější?

K Vánocům kromě jídla, dárků a koled patří neodmyslitelně také pohádky. V Česku jich máme hned několik, které by do sváteční nálady dostaly i Grinche. Která je podle vás ta nejhezčí?

Zlatovláska

Příběh o sluhovi Jiříkovi, který tajně ochutnal královu večeři a porozuměl tak zvířatům. Král ho za trest poslal do světa, aby mu přivedl nevěstu. Zlatovlásku. 

Šíleně smutná princezna

Šíleně smutná Helena Vondráčková a Václav Neckář, který miloval a maloval. Jen těžko budeme hledat někoho, kdo nezná alespoň jednu písničku z této známé české pohádky.

Tři oříšky pro Popelku 

Příběh, který se dočkal mnoha zpracování. Našli bychom jistě několik dobrých filmů o Popelce, ale žádný nebude nikdy tak dobrý, jako ten s Libuší Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem. 

S čerty nejsou žerty

„Máchale! Spadlo ti to! Asi vítr!“ A mnoho dalších hlášek, které zná opravdu každý. Není to sice příběh přímo spojený s vánoční tématikou, ale zeptejte se deseti lidí, jaká pohádka k těmto svátkům neodmyslitelně patří a minimálně devět z deseti ji řekne. 

Byl jednou jeden král

Taková ta klasika. Protože každý ví, že sůl je nad zlato. A že Maruška to přeci myslela dobře.

Princezna se zlatou hvězdou

Každá malá holčička chtěla být jednou princezna. A nejlépe ta se zlatou hvězdou na čele. Příběh, který má vše, co by každá pohádka měla mít, je rozhodně takovou vánoční klasikou.

Jaká je vaše nejoblíbenější česká pohádka?

Celkem hlasovalo228 čtenářů

Autoři | Foto repro youtube

Štítky Vánoce, pohádky, televize, anketa, pohádka, Popelka, S čerty nejsou žerty, Česko, Grinch, Helena Vondráčková, Václav Neckář, Libuše Šafránková, Pavel Trávníček, Šíleně smutná princezna, Tři oříšky pro Popelku

ANKETA: Popelka nebo S čerty nejsou žerty? Jaká vánoční pohádka je nejoblíbenější?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.