Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Řidič Tatry usnul za volantem a s náklaďákem se proboural do restaurace

Pětapadesátiletý řidič nákladního vozu v centru Kunštátu na Blanensku dnes dopoledne patrně usnul za volantem a s vozem se proboural do restaurace, kde zaklíněný. Hasiči ho vyprostili, zranil se lehce. Restaurace měla naštěstí zrovna zavřeno, obvykle tam ale bývá na oběd podle majitelky kolem 30 lidí. Policie nehodu vyšetřuje, na místě je statik.

Nehoda se stala před 10:30. „Řidič podle jeho slov patrně usnul za volantem. Místo toho, aby odbočil doleva, tak jel rovně," řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Muž zůstal zaklíněný ve voze, z něhož ho museli vystříhat hasiči. Na místo dorazily i hasičské jednotky z Brna. „Budeme se teď snažit vůz z průjezdu vytáhnout a zároveň objekt dostatečně zajistit, aby nespadl," řekl mluvčí hasičů Petr Příkaský.

O chvíli později už to mohlo dopadnout mnohem hůř, říká majitelka

Podle majitelky restaurace Věry Lepkové vůz skončil skoro až ve dvoře. „Projel téměř celým průjezdem, je to tam celé zničené. Restaurace má naštěstí v pondělí zavřeno, tak tam nikdo nebyl. Obvykle tam ale chodívá na oběd asi 30 lidí. Kdyby se to stalo v jiný den a on se trefil kousek vedle, mohlo to dopadnout mnohem hůř," řekla Lepková.

Řidič se podle mluvčí záchranné služby Michaely Bothové zranil jen lehce. Záchranná služba jej převezla na urgentní příjem Fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích.

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Kunštát, tatra, restaurce, nabourání, nehoda, restaurace, Tatra Trucks, okres Blansko, Brno

FOTO: Řidič Tatry usnul za volantem a s náklaďákem se proboural do restaurace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.