Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zítra startují na Svoboďáku December Design Days. Představí originální dárky od tvůrců z Brna a okolí

PR článek

Od úterý 4. prosince budou mít návštěvníci vánočních trhů na Svoboďáku možnost prohlédnout si a koupit originální dárky a designové předměty. Startují totiž December Design Days, přehlídka originální tvorby z Brna a okolí. Ve dvou prosklených modulech na náměstí najdete produkty od místních designérů a originální dárky s puncem kvality.

Například autorský porcelán Kamily Rokytové a porcelánový design Hany Novotné, osvětlovací tělesa Indra Stein, ručně vyráběnou „jedlou kosmetiku“ Feelo Cosmetics a kalimby Pavla Klvaňy, originální oděvy s ilustracemi zvířat a rostlin značky Huhů nebo vintage střihy od Reparády. Milovníky umění jistě potěší třeba i kolekce umění a designu od mladých tvůrců, jako jsou Studio Šalom, s.polu, Bastl Instruments a další.


Program December Design Days

4. – 6. 12.

Ateliér Studánka

Prodejní výstava ateliéru pro malé, větší i největší. Pro výjimečně nadané i pro ty, co si jen tak rádi tvoří.  (Brno)


7. – 9. 12.

Rokyta porcelán

Autorský porcelán Kamily Rokytové. Jednoduché účelné tvary hrníčků a misek vytváří prostor pro kresby zvířat a rostlin a vyprávění jejich příběhů. Drobné reliéfy zvířat na brožích i náušnicích. (Vranovice u Brna)

Huhů

Ilustrovaný svět zvířat a rostlin, ale i kousky bez potisku. Výtvory odrážející osobní pocity a nálady tvůrkyně, vždy originální. (Brno)

Pavel Klvaňa Kalimbas

Kalimba znamená malá hudba. Navíc v krásném těle. Radost pro oči, uši i hmat. Každý kus originál. Vhodé pro muzikanty i pro ty, kteří nikdy na nic nehráli. Výborně si rozumí s muzikoterapeuty, rodiči a dětmi, vlastně s kýmkoliv. (Brno)


10. – 13. 12.

Arki

Skandinávské a severské dekorace, hračky a české knihy pro děti. (Brno)

Reparáda

Módní dílna, která se inspiruje ve vintage střizích a celým svým srdcem podporuje myšlenky slow fashion. (Brno)


14. – 16. 12.

Indra Stein

Poháry, medaile, osvětlovací tělesa, florentská mozaika, intarsie, mramorové intarzované stoly i drobné plastiky z kovu, mramoru a drahých kamenů. (Brno)

Hana Novotná

„Nejenom bílá“ – vánoční kolekce porcelánového designu ze studia HN. (Brno)


17. – 20. 12.

Product Statement

Kolekce umění a designu od mladých tvůrců. Studio Šalom, s.polu, Bastl Instruments a další. (Brno)

Feelo Cosmetics

Kompletně přírodní „jedlá kosmetika“ vyráběná ručně, bez testování na zvířatech, bez toxinů. Tělová másla, pleťové krémy, balzámy na rty a na ruce i luxusní oleje. S personalizovanými etiketami jako "mamince", "mám Tě rád", "jsi krásná". (Tišnov)


21. – 23. 12.

iUmeni

Portál současného umění, prodej knih o umění, on-line galerie. Nejširší nabídka publikací, časopisů a katalogů o umění českých i zahraničních nakladatelů. Katalogy českých galerií, aukčních síní, umělecko-průmyslových škol. (Brno)

Magdaléna Ševčík

Zabývá se abstraktní malbou, kterou v posledních letech prezentovala jak u nás, tak také v zahraničí. Představí část svého portfolia – především pak menší a střední malebné formáty a tisky. (Brno)


7. – 23. 12.

Totumo

Šperky, jež jsou inspirovány nekonečnou rozmanitostí jihoamerické přírody. Základním materiálem je Tagua, plod palmy známý také jako rostlinná slonovina. (Brno)

Foto TIC Brno, Michal Růžička

Štítky TIC Brno, Brněnské Vánoce, December Design Days, Brno, design, umění, rostliny, porcelán, Hospodářské noviny

Zítra startují na Svoboďáku December Design Days. Představí originální dárky od tvůrců z Brna a okolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.