Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Udělejme dětem radostné Vánoce. Hledá se 200 Ježíšků pro děti z SOS dětských vesniček

Vzpomenete si ještě na dětství, jak jste poctivě psali Ježíškovi a s napětím doufali, že pod vánočním stromkem objevíte přání z vašeho seznamu? Letos o Vánocích můžete udělat malý zázrak – splnit jedno nebo klidně i více skutečných přání dětí z SOS dětských vesniček.

Přijít, utrhnout, splnit

Splnit přání můžete jednoduše. Od prvního adventního týdne do západu slunce před Štědrým dnem stačí navštívit netbox store – zákaznické centrum brněnského poskytovatele internetu netbox na náměstí Svobody v Brně, utrhnout si z vánočního stromu jedno přání, pořídit vybraný dárek a přinést ho zpět ke stromu. Zaměstnanci netboxu dárky pro děti z SOS dětských vesniček zabalí a postarají se o jejich doručení pod stromeček.

Ježíškem se může stát každý

„Jedním z Ježíšků se může stát nejen kdokoliv z našich zaměstnanců nebo zákazníků, ale všichni lidé, kteří zavítají do centra Brna třeba nasát adventní atmosféru na vánoční trhy. Děti z SOS dětských vesniček podporujeme dlouhodobě a vánočním stromem s dárky naše pomoc rozhodně nekončí. Rádi pomáháme objevovat skrytý talent dětí, proto v lednu předáme neziskové organizaci SOS dětské vesničky finanční dar ve výši 50 tisíc korun, který poslouží k rekonstrukci a vybavení dětské klubovny,“ doplňuje Lukáš Pazourek, ředitel marketingu poskytovatele internetu netbox.

SOS vesničky pomáhají rodinám s dětmi v nouzi

Nezisková organizace SOS dětské vesničky každoročně pomáhá stovkám rodin ohrožených odebráním dítěte, stejně jako týraným, zneužívaným a zanedbávaným dětem, jež ve své původní rodině nemohou vyrůstat.

„Vánoční strom s netboxem pořádáme letos již potřetí a stává se z této akce krásná tradice. Jakmile před dětmi vyslovíte Ježíšek, nebo dárek, tak velmi zpozorní a nastane chvíle přemýšlení a chrlení nápadů. Každý si ovšem mohl vybrat pouze jeden dárek a určitě vyhrál ten nejlepší. Psaní přáníček se u dětí stává vždy velkou událostí a jinak tomu nebylo ani letos,“ popisuje okamžiky psaní vánočních přání ředitelka brněnské SOS dětské vesničky Marcela Troubilová.

Brnněské vesničky budou mít opět klubovnu

Na příští rok je naplánována obnova celé klubovny SOS dětské vesničky v Brně. Finanční dar od netboxu poslouží například k nákupu nábytku, doplnění hraček, pomůcek do kroužků, knih i vybavení místnosti na doučování. „V klubovně se odehrává spousta věcí, slouží především jako prostor pro setkávání dětí, a to prostřednictvím kroužků. V příštím roce chystáme i dětské kluby, které budou rozdělené podle věkových kategoriích a různé přednášky například na téma cestování, nebo finanční gramotnosti. Je to zároveň prostor i pro individuální doučování,“ doplňuje Marcela Troubilová.

Foto SOS Vesničky | Zdroj s použitím TZ

Štítky sos vesničky, Ježíšek, dárky, Vánoce, vánoční stromek, Brno, rodina, Náměstí Svobody

Udělejme dětem radostné Vánoce. Hledá se 200 Ježíšků pro děti z SOS dětských vesniček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.