Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoční punč pomáhá. Na adventních trzích lidé koupí punče podpoří Nadační fond Emil

Potěšit se z horkého nápoje a pomoci přitom dobré věci. V rámci „Adventu na Zelňáku“ najdete stejně jako loni před tržnicí na Zelném trhu stánek s punčem Nadačního fondu Emil. Výtěžek z prodeje půjde letos na uzavření 13 probíhajících sbírek.Letošním cílem je prodat denně alespoň 103 punčů, aby se v období od začátku do konce trhů vybrala vysněná částka 246 858 korun.

Ptáček Emil jako symbol sportu handicapovaných

Nadační fond Emil je nezisková organizace, která pomáhá handicapovaným dětem a mladým lidem sportovat, a to především formou přímé finanční pomoci. Projekt Emil vznikl v roce 2003 a po úspěšném startu se v roce 2009 stal oficiálně nadačním fondem. Do dnešního dne NF Emil podpořil přes 8 tisíc individuálních sportovců i sportovních týmů a pomohl tak zkvalitnit konkrétní mladé životy.

„Našim základním posláním je být symbolem účinné pomoci handicapovaným dětem, pomáhat jim v rámci celé ČR prostřednictvím sportu překonávat vlastní bariéry, nacházet nové přátele a objevovat ten „svůj“ smysl života. Neměli bychom handicapované odsouvat na okraj společnosti, protože například poúrazový handicap může potkat každého z nás,“ říká Natálie Bilová, která se od listopadu stala novou ředitelkou nadačního fondu.

Největší bariéry jsou obvykle ty finanční

Rozmanitost příběhů čekajících na šťastný konec ukazuje široké spektrum pomoci, kterou NF Emil nabízí. Život s handicapem znamená spoustu výdajů, které si mnozí z nás neumí ani představit. Letošní punčová sbírka tak například pomůže zaplatit rehabilitace, tříkolku, kurzy parawesternu, vozíčkářskou běžku či ustájení koně na paradrezuru.

Rotoped, lehokolo nebo vybavení pro florbalový tým

Třináctiletý Vašík trpící autismem a depresemi, které mu zabraňují v tom, aby opustil domov, by si moc přál rotoped, aby měl alespoň nějaké sportovní vyžití. Klub SKH METEOR PLZEŇ naopak potřebuje prostředky na sportovní vybavení svého florbalového týmu a šestnáctiletý David touží po speciálním „lehokolu“, které mu i přes komplikované zdravotní diagnózy umožní sportovat s aktivní rodinou. Tyto a všechny ostatní příběhy můžete sledovat na www.emilnadace.cz/pribehy.

Zapojit se může každý

Kompletní výtěžek z prodeje jde na sbírkové účely. Mějte to tedy na paměti, budete-li se rozhodovat, u kterého stánku si necháte naplnit svůj zálohovaný kelímek.

Nadační fond Emil navíc nabízí speciální vouchery na punč, které si můžete předplatit, nechat personalizovat a rozdat například svým zaměstnancům či obchodním partnerům. Drobná pozornost jistě každého potěší a navíc pomůže udělat někomu Vánoce ještě o něco krásnější. O vouchery můžete žádat na info@emilnadace.cz

Akce probíhá v rámci vánočních trhů v Brně a stánek bude fungovat každý den od 10:00 do 22:00 hodin.

Foto Nadační fond Emil | Zdroj s použitím TZ

Štítky Nadační fond emil, handicapovaní, vánoční punč, vánoční trhy, advent na zelňáku, charita, punč, nadační fond, Zelný trh (Brno), Česko, Vánoce, Brno, Plzeň

Vánoční punč pomáhá. Na adventních trzích lidé koupí punče podpoří Nadační fond Emil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.