Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Klidně bych ho i přeprala, říká odvážná prodavačka, která donutila zloděje vrátit ukradené věci

Vzal “jen” pár triček a odešel. Bez zaplacení. K vlastní smůle si však zatím neznámý zloděj vybral obchod, ve kterém pracuje mladá Tereza K. z Brna. Ta mu následně dala neohroženě najevo, že si u nich v kšeftě na zlodějíčky rozhodně nepotrpí a vyplašenému zloději dopřála dramatickou noční procházku Brnem.

Rutinní pracovní směnu v pobočce prodejny módního oblečení v brněnské Vaňkovce přerušil na konci října nezvaný návštěvník. Muž s  velkým nosem a velmi “specifickou” chůzí, při které výrazně kroutí zadkem, navštívil prodejnu s prostornou taškou v ruce vystlanou alobalem. V prodejně pobyl pouze pár sekund a poté kvapem odešel. V tu chvíli Tereza zjistila, že je něco v nepořádku.

CELÁ ZPRÁVA: Muž kradl v brněnském obchodě, odvážné prodavačce však neutekl. Nepoznáte ho? 

"Zrovna jsme byly s kolegyní ve skladu, odkud však máme díky kamerám přehled o prodejně a ten muž se nám zdál podezřelý,” vypráví mladá prodavačka. “Šla jsem tedy zkontrolovat regály a zjistila jsem, že chybí několik triček, které jsme dnes určitě neprodaly,” dodává.

Procházka nočním Dornychem

To už byl však zloděj na odchodu z Vaňkovky. Tereza si pamatovala, jakým směrem odešel a vydala se za ním. “Došla jsem až k východu z Vaňkovky a uviděla ho venku na křižovatce,” popisuje Tereza. Muž se chystal směrem k hlavnímu nádraží, naštěstí měl na semaforu červenou a mladá prodavačka tak získala trochu času.

“V první chvíli jsem měla trochu ostych - přeci jen, co když někoho bezdůvodně osočím? Pak jsem se zeptala, jestli by mi mohl ukázat obsah tašky, že byl u nás v obchodě,” vypráví Tereza. Muž odmítl, že by v prodejně vůbec byl. “Řekla jsem mu, že pokud u nás vůbec nebyl, nemá přeci co skrývat, ať mi ukáže tašku a může jít,” líčí Tereza. Muž na výzvu reagoval útěkem.

“V tu ránu mě docvaklo, že u nás opravdu něco vzal a samozřejmě se rozběhla za ním,” vypráví Tereza. Zloděj přeběhl frekventovanou čtyřproudovou silnici a vydal se směrem k Dornychu, pak zabočil na Mlýnskou. Tereza za ním.

Nemysli si, že mi utečeš

Cestou jsem na něj začala křičet. Velmi důrazně a sprostě křičet. Ze slušnosti teď ani nemůžu říct, co všechno,” směje se Tereza. Zlodějíčka nebojácná prodavačka, která ho pronásledovala i po několika stovkách metrů, očividně vyděsila. Aby se jí zbavil, odhodil cestou dvě trička na zem.

“To byla dost levná návnada, neskočila jsem mu na to. Sebrala trička, zakřičela na něj, že tohle rozhodně nestačí, že mi stejně neuteče a běžela za ním dál,” popisuje Tereza. Její odhodlání a buldočí neústupnost fungovaly. Po několika desítkách metrů muž zastavil, otočil se a zamířil k Tereze.

A pak mě poprosil, ať už ho konečně nechám být..

“Vytáhl z tašky zbytek triček a dal mi je. Pak mě poprosil, ať už ho nechám být,” prozradila Tereza.

Nenechala.

“Dal se znovu do chůze a já za ním. On ušel deset kroků směrem ode mě a pak pět zpátky, když viděl, že za ním pořád jdu. Prosil mě, abych ho nechala být. Řekla jsem mu, že ani náhodou,” líčí Tereza.

Skok padákem není oproti tomu žádný adrenalin

“Byl to opravdový adrenalin. Skákala jsem padákem a oproti tomuhle to nebylo nic. V tu chvíli jsem vůbec nepřemýšlela nad nějakým rizikem,” popisuje Tereza. Muže pronásledovala dalších pár minut, než si uvědomila, že je její kolegyně v prodejně sama a zloděj může mít kumpány.

Cestou zpátky potkala hlídku policistů. Společně pak začali po muži pátrat v policejním autě, bohužel neúspěšně. (Pátrání však stále pokračuje a policisté vyzývají veřejnost k pomoci.)

Čokoládová medaile nebo Leoš Mareš?

Když se na incident dívá mladá dívka zpětně, zachovala by se stejně. “Asi to mám v sobě. V dětství jsem chtěla být policistkou,” prozradila Tereza. “A hlavně ten zloděj byl malý, takového klidně přeperu,” dodává s úsměvem.

A odměna za její odvahu? “V práci jsem zatím žádnou čokoládovou medaili nedostala. Ale o tom pronásledování prý mluvili na Evropě 2 Leoš Mareš s Patrikem Hezuckým. Tak pokud se jim to líbilo, může mi Leoš poslat lístek na jeho koncert,” uzavírá pobaveně Tereza.

Foto Archiv Terezy K.

Štítky prodavačka, zloděj, pronásledování, prodavač, Brno, obchod, Vaňkovka, Leoš Mareš, Patrik Hezucký, Evropa

Klidně bych ho i přeprala, říká odvážná prodavačka, která donutila zloděje vrátit ukradené věci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.