Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTO: Kvůli silnému větru padaly stromy na domy i auta. 2500 domácností skončilo bez elektřiny

Silný vítr v Jihomoravském kraji od pondělního večera láme stromy, hasiči do dnešních 10:00 zasahovali asi šedesátkrát. Do spadlého stromu narazil dnes ráno na Brněnsku motorkář, se zraněním skončil v nemocnici. Na Blanensku spadl strom na projíždějící auto, událost se obešla bez zranění.

Na Hodonínsku se bez elektrické energie ocitlo téměř 2500 domácností. Odstraňovat popadané stromy a větve hasiči od pondělních 18:00 nejčastěji vyjížděli na Blanensko a Brněnsko, jen jednotky zásahů evidují na Hodonínsku, Znojemsku a Vyškovsku.

„Nevyjížděli jsme ale jen k popadaným stromům, zajišťovali jsme i jeden párty stan, také nějaké plechy na střechách," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Po 6:00 narazil motorkář mezi Hajany a Ořechovem na Brněnsku do spadlého stromu, se zraněním skončil v nemocnici. Kolem 7:30 spadl strom na jedoucí auto u Sychotína na Blanensku, posádka vyvázla bez zranění.

V důsledku velmi silného větru evidoval E.ON na distribučním území, tedy v jižních Čechách, na Vysočině a jižní Moravě, dnes kolem 10:00 deset poruch na vedení vysokého napětí. Některé poruchy se už podařilo odstranit, například na Táborsku nebo Uherskohradišťsku.

„Situace se neustále proměňuje, ale problémy s dodávkami elektrické energie se v tuto chvíli dotýkají přibližně 5000 domácností," uvedla v tiskové zprávě za firmu Martina Slavíková.

Největší výpadek firma eviduje na Hodonínsku, kde se bez elektrické energie ocitlo téměř 2500 domácností. Konkrétně jde o oblast Bzenec, Domanín, Těmice.

ČTĚTE TAKÉ: Kvůli silnému větru se uzavřely všechny brněnské hřbitovy 

Další poruchy na vedení vysokého napětí v Jihomoravském kraji energetici evidují na Blanensku, konkrétně ve Vysočanech. Meteorologové vydali v souvislosti se silným větrem výstrahu pro všechny kraje, pro Jihomoravský kraj platí do dnešních 17:00.

V Brně se kvůli silnému větru a hrozícímu nebezpeční pádu stromů uzavřely hřbitovy.

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky hasiči, spadané stromy, silný vítr, strom, vichřice, úraz, okres Hodonín, Jihomoravský kraj, okres Blansko, Brněnsko, Jaroslav Mikoška, okres Znojmo, E.ON

FOTO: Kvůli silnému větru padaly stromy na domy i auta. 2500 domácností skončilo bez elektřiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.