Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skromná hrdinka pomohla zdravotníkům se záchranou života muže, který spadl ze skály

Duchapřítomnost a ochota kdykoliv pomoci. To jsou vlastnosti, kterými se může rozhodně pochlubit Martina Hammerová - žena, která neváhala a v náročném terénu pomáhala záchranářům se záchranou pacienta.

Martina Hammerová byla v pravý čas na správném místě. Uprostřed lesa kousek od Babího lomu nedaleko Brna, kde zrovna zasahovaly posádky záchranářů, aby pomohly zraněnému pacientovi po pádu ze skály.

Zdravotníci se museli dostat až nahoru na hřeben, nesli přitom těžké vybavení. Paní Martina neváhala a záchranářům pomohla nést zavazadla až na místo zásahu. Díky její pomoci se tak zákrok podařilo urychlit.

Záchranáři mají můj obdiv, říká skromná hrdinka

„Sledovala jsem pak, jak záchranáři pracují, mají můj obdiv. Rozhodla jsem se, že začnu také pomáhat druhým, formou darování krve,“ popisuje svůj nevšední zážitek Martina.

„Ženu, která neváhala pomoci a chce pomáhat dál, jsme pozvali k nám na bohunickou základnu. Ukázali jsme jí, jak funguje operační středisko, jak vypadá zázemí záchranářů a také si mohla prohlédnout vozový park i vybavení sanitek," uvedli záchranáři na sociálních sítích.

Brala jsem to za samozřejmost, prohlašuje Martina

„Toho pozvání si moc vážím, když jsem v lese narazila na záchranáře a viděla jsem ta velká zavazadla se zdravotnickým materiálem, považovala jsem za samozřejmost, že jim pomůžu. Je to náročná práce a byl pro mě zážitek vidět zdravotníky pracovat přímo v terénu,“ dodala Martina.

„A my si zase vážíme lidí, jako je paní Martina. Lidí, kteří myslí na druhé a neváhají obětovat svoje pohodlí, když mohou poskytnout pomoc," uzavřela mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Foto ZZS JMK

Štítky hrdinka, babí lom, pád, turista, záchranáři, pomoc, zdravotnický pracovník, Brno

Skromná hrdinka pomohla zdravotníkům se záchranou života muže, který spadl ze skály  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.