Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTO: Přes jižní Moravu se v posledních dnech přehnal silný vítr a pořádně zaměstnal hasiče

Vlivem silného větru, který zasáhl Jihomoravský kraj, se zvýšil počet výjezdů hasičů. Během úterý a středy hasiči hlavně odstraňovali popadané stromy. Nejčastěji  zasahovali na Blanensku a Brněnsku. Naopak na Břeclavsku vyjíždět nemuseli.

„Zásahy spojené s větrem jsme začali evidovat ve úterních večerních hodinách. Nejčastěji jsme pak vyjížděli mezi 3. a 10. hodinou dopoledne," prozradil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. „V tomto období jsme řešili 38 událostí spojených se silným větrem," dodal.

Následně se situace začala uklidňovat a ve středu v podvečer byly tyto události už jen ojedinělé. Celkem tak hasiči zasahovali od úterních 19.30 do středečních 19.30 hodin u 54 událostí souvisejících se silným větrem.

Ve většině případů se jednalo o odstraňování popadaných stromů, větví, odstraňování nebezpečně nalomených dřevin apd. „Ojediněle jsme řešili uvolněné předměty a konstrukce. Během uvedených zásahů neevidujeme žádná zranění," uzavřel Mikoška.

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, silný vítr, vichřice, Jihomoravský kraj, Jaroslav Mikoška, okres Břeclav, okres Blansko, Brněnsko

FOTO: Přes jižní Moravu se v posledních dnech přehnal silný vítr a pořádně zaměstnal hasiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.