Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně se o víkendu představí elita tatérů z celého světa

Více než dvě stovky přihlášených tatérů ze střední Evropy i celého světa, street food zóna, afterpárty a další doprovodný program. To vše čeká návštěvníky na druhém ročníku Tattoo Grand Prix Brno o víkendu 20. a 21. října na brněnském výstavišti v pavilonu A.

Zájem tatérů byl mimořádný

Tatoo Grand Prix Brno letos vstupuje do druhého ročníku. „Kvůli mimořádném zájmu tatérů i loňskému zájmu návštěvníků jsme akci letos přesunuli do mnohem větších prostor, do pavilonu A1 brněnského výstaviště. I tak musíme ale mnohé přihlášky odmítat,“ uvedl hlavní organizátor akce Marek Menšík.

Na každý motiv desítky zájemců z řad veřejnosti

Stejně tak je to s lidmi, kteří se na akci chtějí nechat potetovat. Na každý nabízený motiv připadají desítky zájemců. „Tatéři často nabízejí hotové motivy a hledají pro ně „jen plátno“. S tím jim pomáháme třeba na facebookovém profilu akce a na každý takový motiv se hlásí řádově desítky zájemců,“ podotkl Menšík.

Česko, Polsko, Rakousko nebo i Filipíny a Japonsko

Jaký je nejčastěji tetovaný námět se prý nedá říct, dají se spíše vypozorovat některé trendy. Nicméně díky tomu, že se jedná o přehlídku toho nejlepšího, co dokáží tatéři na kůži vytvořit, je paleta motivů velmi pestrá. Na letošní ročník, který se koná o nadcházejícím víkendu 20. – 21. října, se přihlásilo 212 tatérů, přičemž nejčastěji zastoupena je Česká a Slovenská republika. Představí se ale také tatéři z Polska, Rakouska, Dánska. Dokonce dorazí i tatéři z Filipín a Japonska. I tak musejí pořadatelé mnoho zájemců odmítnout z kapacitních důvodů.

Organizátoři proto museli vybírat nejlepší z nejlepších. „Pokud bych měl někoho vypíchnout, tak polské studio Inkognito, které přijede v kompletní sestavě sedmi tatérů, což je ojedinělá věc. Navíc majitel studia Tomasz Tofi Torfinski bude mít v pátek 19.10. také tetovací seminář, kde vysvětlí postupy a techniky, které při tvorbě tetování používá a které jej proslavily,“ zdůraznil Menšík.

Vítěze vybere mezinárodní porota složená ze zkušených tatérů z Česka, Polska a Rakouska.

Rozmanitý doprovodný pogram

Stejně jako loni myslí organizátoři i na návštěvníky, pro které připravili doprovodný program. „Našim cílem je, aby se lidé bavili a užili si to, aby zůstali ideálně celý víkend, nejen se prošli mezi stánky,“ zdůraznil spoluorganizátor Mirek Přidal.

Připravena je proto street food zóna, stánky s tematickým zbožím, dětský koutek s programem, cukrárna, vystoupení break dance, pole dance, fire a laser show umělecké skupiny Pyroterra.

„Na sobotní večer jsme přímo v Pavilona A1 připravili i afterparty, kde mimo jiné vyhlásíme výherce návštěvnické tomboly. Hlavní cenou je ručně stavěný gramofon v hodnotě 15 tisíc korun, který věnoval jeden z našich vystavovatelů. Co kus, to originál, původní mechanika v novém kabátě,“ doplnil Menšík.

Soutěž o nejhorší tetování

Letošní zláštností bude také soutěž o nejhorší tetování. Výherce s největší hrůzou na kůži dostane poukaz na laserové odstranění zdarma.

V ceně vstupného sleva na výstavu Alfonse Muchy

Vstupné na akci se dá koupit přímo na místě, tedy před vstupem do pavilonu A1, kde budou tatéři a hlavní program. Cena víkendové vstupenky je 350 Kč, sobota 250,- a nedělní je potom za 200,- Všichni návštěvníci navíc získají slevu na vstupné na výstavu Alfons Mucha: Dva světy.

Foto Marast Music | Zdroj s použitím TZ

Štítky tattoo grand prix, tetování, výstaviště, Brno, pavilon, Grand Prix, Brněnské výstaviště, střední Evropa, Polsko, Rakousko, Alfons Mucha, Japonsko, Česko, Filipíny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se o víkendu představí elita tatérů z celého světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.