Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z České zmizely veselé deštníky, nyní pomohou dětem

Více než dva měsíce zdobily Českou ulici v centru Brna, nyní pomohou dětem s diagnózou poruchy autistického spektra a lidem s mentálním postižením. Speciální limitovaná edice komeťáckých deštníků putuje do dobročinné aukce, která odstartovala ve čtvrtek 11. října, tedy den po konci působivé instalace na České ulici. Do dražby míří celkem 59 deštníků a také 13 párů umělecky ztvárněných holínek!

Letošní deštníky v barvách Komety

Tradiční akce Deštníky na České, za kterou stojí Nadace DRFG, se v letošním roce nesla v modro-bílých barvách na oslavu 13. extraligového mistrovského titulu hokejového klubu Kometa Brno. Brňanům se v obou uplynulých sezonách podařilo vybojovat zlaté medaile a stát se tak nejúspěšnějším celkem české, respektive československé hokejové historie. Všechny deštníky proto byly vyvedeny v barvách, které ke Kometě neodmyslitelně patří. Tradiční modro-bílé barvy doplnilo třináct žlutých deštníků symbolizujících všechny mistrovské tituly brněnského klubu.

Modré a bílé exempláře se jmény hráčů

Speciální limitovaná edice deštníků nyní míří do aukce. Ta odstartovala dnes na webu www.sportovniaukce.cz, kde poběží až do pondělí 29. října. Zájemci mohou vydražit 23 modrých a 23 bílých exemplářů se jmény hráčů, kteří pomohli Kometě vybojovat letošní mistrovský titul a jejichž jména jsou vyryta na Poháru T. G. Masaryka pro vítěze hokejové extraligy. Hráčské deštníky doplňuje 13 kusů žlutých deštníků symbolizujících všechna dosavadní prvenství Komety.

K mistrovskému deštníku holínky

Ke každému „mistrovskému“ žlutému deštníku dostanou úspěšní dražitelé jako dárek speciální umělecky upravené holínky od společnosti Baťa. „Holínky mohli umělci pomalovat, posprejovat či jakkoli jinak upravit dle své fantazie. Tato díla s textem od umělce byla vystavena v naší výloze po celou dobu instalace deštníků na České. Tyto holínky jsme se rozhodli věnovat Nadaci DRFG do aukce, aby pomohly dobré věci,“ uvedla Simona Charvátová ze společnosti Baťa, u jejíž pobočky na České ulici v Brně byly deštníky od srpna do začátku října zavěšeny.

Vyvolávací cena modrých a bílých deštníků je 299 Kč, žlutých deštníků s holínkami pak 499 Kč.

Výtěžek pomůže dětem s poruchou autistického spektra

Výtěžek z aukce pomůže dobré věci. Polovinu vybraných peněz využije Diecézní charita Brno pro Chráněné bydlení sv. Michaela, které pomáhá vytvořit důstojné podmínky k životu lidem s mentálním postižením a autismem. Druhou půlku pak Nadační fond KOMETA použije na podporu rodin s dětmi, kterým do života vstoupila diagnóza poruchy autistického spektra (PAS).

„Přístřeší a bezpečí, které symbolizují zavěšené deštníky, potřebuje stále mnoho lidí v nouzi. Pomáháme proto různým skupinám nejen k získání střechy nad hlavou, ale především k vytvoření domova. Letos výtěžek dobročinného prodeje deštníků obdrží klienti s mentálním postižením a autismem v Chráněném bydlení sv. Michaela, kteří právě tam nachází nový plnohodnotný domov,“ sdělil ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Tisková zpráva | Foto Varvara Šatunova

Štítky deštník, dražba, Brno, autistické spektrum, Baťa, HC Kometa Brno, Extraliga ledního hokeje, Tomáš Garrigue Masaryk, Diecézní charita Brno, Oldřich Haičman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z České zmizely veselé deštníky, nyní pomohou dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.