Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Silent párty, Den Brna, Pokáč, Film Music Tour a Mucha

Brno se tento týden rozezní. Užijete si hudbu z filmů, koncerty i rány z děla. Ale nebojte, na své si přijdou i milovníci ticha. Přímo v centru Brna nás čeká party, u které se hluku rozhodně nemusíte obávat.

Party, která nás čeká v úterý 14. srpna na náměstí Svobody, nikoho rušit nebude. Jedná se totiž o první silent party v Brně. Vezměte si mobil, sluchátka a zatančete si v tichu. Roztančete srdce města a připojte se tím k poklidnému protestu proti zákazu pořádání hudebních a tanečních akcí na náměstí Svobody.

Dva folkoví písničkáři s chytlavými texty, Pokáč a Vojtaano, se představí na pódiu terasy hradu Špilberk ve čtvrtek 16. srpna. Užijete si celou řadu singlů s texty, který si budete zpívat i druhý den v práci.

Milujete hudbu z filmů? Tak to si nesmíte nechat ujít Film Music Tour ve čtvrtek 16. srpna taktéž na Špilberku, ale na jeho nádvoří. Anna Slováčková s Milanem Peroutkem a orchestrem představí melodie z filmů melodie z filmů Star Wars, Jurský park, Harry Potter, James Bond, E.T., Forrest Gump, Avatar, Ledové království, Lví král a mnoho dalších.

Městská slavnost Den Brna je připomínkou slavné a úspěšné obrany brněnských hradeb před útoky švédského vojska za třicetileté války. Tento víkend nás čeká druhá část slavnosti. V sobotu 18. srpna budou na Špilberku historická vojska a zinscenují zde bitvu.

Brněnská Mucha vystoupí v neděli 19. srpna pod širým nebem na hradbách. Můžete se těšit na legendární texty, které prolítly českým internetem hned několikrát. A nebude sama, těšit se můžete i na Vítrholc, což je elektronická recitační úderka. "Budeme vám říkat básně." Touto větou začíná sdružení Vítrholc svá vystoupení, která jsou mixem autorského čtení, elektronické industriální hudby a improvizace.

 

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, Brno, film, Pokáč, hudba, Špilberk, koncert, Vítrholc, Harry Potter, Anna Slováčková, třicetiletá válka, Náměstí Svobody, Star Wars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Silent párty, Den Brna, Pokáč, Film Music Tour a Mucha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.