Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Po Brně chodí falešný kominík. Revizní zpráva od něj vám bude k ničemu

Především obyvatelé Králova Pole by si měli dát pozor, aby nenaletěli kominíkovi, který v této oblasti Brna operuje a přitom nemá dostatečnou kvalifikaci. Policisté varují, že revizní zprávu vystavená nekvalifikovaným kominíkem může znamenat velké problémy s možným jednáním s pojišťovnou.

Královopolští policisté prověřují hned několik případů podvodu s revizemi spalinových cest. V této souvislosti upozorňují všechny majitele nemovitostí, kteří si pravidelně nechávají vyhotovit revize či například v rámci rekonstrukcí revizi obdrží, aby věnovali pozornost těmto dokumentům.

„Podle dosavadních zjištění není podezřelý jednatel brněnské firmy držitelem osvědčení o získání příslušné profesní kvalifikace (PK 36-024-H Kominík – Revizní technik spalinových cest.)," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Muž tedy tedy nemá oprávnění k vykonávání revize komína, ani k vydávání revizní zprávy. Své klienty často láká na nízkou cenu posudku. Používá razítko s nápisem „revizní technik komínových systému“ (tato kvalifikace z hlediska zákon o požární ochraně neexistuje).

V konečném důsledku by to mohlo pro napálené zákazníky znamenat minimálně problémy s likvidací případných pojistných událostí.


Jak ověřit pravost revizní zprávy a kam v případě zjištěných nesrovnalostí věc oznámit?

Na internetových stránkách lze zkontrolovat po zadání čísla osvědčení nebo zadání jména a příjmení, zda-li osoba je oprávněná vydat revizní zprávu spalinové cesty.

Pokud zjistíte nesrovnalosti, obraťte se na královopolské policisty na telefon 974 624 712. Můžete využít i e-mail: mrpb.oop.krpole.podatelna@pcr.cz, do předmětu uveďte: Revizní zpráva spalinové cesty.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky falešný kominík, Brno, revizní zpráva, Královo Pole, kvalifikace, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Brně chodí falešný kominík. Revizní zpráva od něj vám bude k ničemu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.