Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie: mladík lezoucí z okna rozjetého vlaku porušil zákon

Na začátku týdne jsme vám přinesli zprávu a video zachycující mladíka, jak ve vlaku mezi Brnem a Letovicemi nesmyslně hazardoval se životem a přelézal mezi okny rychle jedoucího vagónu. Policisté následně redakci Drbny sdělili, že mladík nejenže ohrožoval svůj život, ale také překračoval meze zákona.

Příspěvek umístil na Facebook uživatel Michal Janotka. Podle něj se neznámý mladík dal do bláznivého činu na trasu mezi Brnem a Letovicemi. Vlak zde přitom jede až 140 kilometrů za hodinu. Stačil by tedy jediný sloup či protijedoucí vlak a hazardéra by pracovníci Českých drah museli skládat do pytle po částech.

Překročil meze zákona, říká policie

Podle policejní mluvčí Petry Hrůzové mladík porušil jak přepravní podmínky ČD, tak tzv. drážní zákon. „Osoby nacházející se v obvodu dráhy jsou povinny dbát o svoji bezpečnost, dbát pokynů provozovatele dráhy k zajištění bezpečnosti osob a bezpečnosti provozování dráhy (...) a jsou povinny zdržet se všeho, co by mohlo rušit nebo ohrozit provozování dráhy a drážní dopravy nebo mít za následek vznik škody na součástech dráhy nebo na drážním vozidle nebo narušit veřejný pořádek," vyjmenovala Hrůzová. V případě zjištění totožnosti by mladíkovi hrozila pokuta. „Věc šetříme jako přestupek," uzavřela Hrůzová. 

Je to sebevrah, prohlásil mluvčí drah

Mluvčí ČD Petr Šťáhlavský v uplynulých dnech uvedl serveru tn.cz, že mladík porušil smluvní přepravní podmínky. „Už jen vyklánět se z oken je zakázané," uvedl Šťáhlavský. Za porušení podmínek by mohl mladík vyfasovat pokutu v řádu stovek až tisíců korun. 

Že mladík vyvázl bez trestu, neznamená nic proti tomu, co dal vsázku. „Je to hazardér - sebevrah. Měl velikánské štěstí, že neskončil pod vlakem, nebo že ho nesrazil protijedoucí vlak. Byla v podstatě náhoda, že nepřišel o život," uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Facebook

Štítky hazard, vlak, okno, přelézání, mladý muž, Brno, Letovice, policisté, přestupek, České dráhy, Michal Janotka, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie: mladík lezoucí z okna rozjetého vlaku porušil zákon  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.