Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tykání se šéfem? Jde nám hlavně o vytvoření přátelského prostředí, chuti se učit a rozvíjet, říká jeden z manažerů společnosti Atlas Copco Services s.r.o. v Brně

PR článek

“Atlas Copco je všude". To můžeme říci o švédské průmyslové společnosti, která zaměstnává více než 34 tisíc lidí v 90 zemích světa. Jen v moravské metropoli dává švédský gigant práci téměř pěti stovkám lidí. Kromě střediska sdílených služeb na Holandské má Atlas Copco i servisní a opravárenské centrum ve Slatině, kde dává lidem práci hlavně ve výrobě a servisu vakuových technologií značky Edwards. I přes svou velikost je však firemní kulturou a přístupem k zaměstnancům společnost na hony vzdálená často tak strohému prostředí nadnárodních korporací. “Nám jde především o přátelské prostředí, chuť se učit a rozvíjet. Proto poskystujeme našim zaměstnancům velký prostor pro jejich další růst. Jsou to například kurzy a certifikace ACCA, které naše společnost podporuje v nadstandardním rozsahu“, říká manažer Petr Piskovský.

V oblacích nad Brnem

Do sídla Atlas Copco v brněnském Spielberk Office Centru přicházíme těsně po obědě. Skupinka asi deseti zaměstnanců klábosí u kávy na kraji tzv. Sky Clubu - místnosti ze dvou stran prosklené, s famózním výhledem na Špilberk, Petrov a celé historické Brno na jedné straně, a příjemně rozlehlou terasou na straně druhé. Ze vzdálenějšího koutu místnosti se přitom ozývá vytrvalý cinkot mincí, na pohovce zde sedí tři pánové a umně počítají stovky kusů mincí před sebou.

Káva, co pomáhá

„Tenhle měsíc to dělá asi 25 tisíc korun. Zhruba tolik se vybere každý měsíc,” říká pohotově jeden z nich. Zaměstnanci Atlas Copco si mohou vychutnat kávu zdarma, rozhodli se ale věnovat deset korun za každý šálek na charitu. Měsíčně to pak hodí slušnou částku. “Zaměstnanci přitom sami chodí s návrhy, kde a komu peníze pomohou příště,” říká personalistka Petra Nesvadbová. Dohromady tak firma již podpořila mnoho různých oragnizací a projektů.

vyber.jpg

Po práci na firemní pivo

Společnou kávou (co pomáhá) výčet společných aktivit zaměstnanců ve firmě jen začíná. Pokračuje to akcemi jako společné grilovací odpoledne v lužáneckém parku, různé teambuildingové akce v rámci jednotlivých oddělení, pravidelné „Movie quiz“ kdy se mezi týmy soutěží o vstupenky do kina a mnoho dalších. Samozřejmostí jsou velké akce jako je vánoční večírek či letní „Family-sports day“, který ocení zejména sportovní nadšenci a zaměstnanci s dětmi. A co se v téhle zemi ocení mimořádně: po úspěšně uzavřeném kvartálu pozvání na pivo od vedení firmy.

atlas-co.jpg

Široká paleta zaměstnaneckých benefitů

Vedle přátelské pracovní atmosféry láká společnost i na celou škálu zaměstnaneckých benefitů. Od klasických (a stále oceňovaných) elektronických stravenek přes poukazy na wellness, multisport karty, vitamínové balíčky, očkování, ovocné dny až po penzijní připojištění ve výši až dvou tisíc korun měsíčně.

Kariérní růst i zvyšující se mzda

Zaměstnance také nesmírně potěší každoroční navyšování mezd a možnost pravidelného kariérního růstu. „Posun v kariéře garantujeme každému zaměstnanci, za kterým jsou vidět výsledky a má chuť se dále rozvíjet“, říká Petra Nesvadbová. Při obsazování vedoucích pozic se místo přednostně nabízí stávajícím zaměstnancům.

 

Firma  svým zaměstnancům navíc poskytuje nadstandardních pět týdnů dovolené, sick days a možnost home office. A pozor týdenní pracovní doba je zkrácená na 37,5 hodin! „Pevná část pracovního dne je od 10 do 15 hodin. Zbytek je na zaměstnancích,” vysvětluje Petra Nesvadbová systém, který vyhovuje jak ranním ptáčatům, tak i všem, co si rádi přispí.

Cena Atlas Copco Services

Strategie společnosti je odměňovat za výsledky, a to jak zaměstnance, tak studenty. Jeden z našich programů se jmenuje Cena Atlas Copco Services, o kterou se mohou ucházet studenti, kteří mají diplomovou práci zaměřenou na ekonomii a podnikání. Vítěz získá finanční prémii 20 000 korun za orignální diplomovou práci. Studenti mohou své práce přihlašovat do 31. července 2018 na uvedených webových stránkách.
 

Výuka jazyků, jóga, semináře osobního rozvoje

„Chceme za čísly a prací najít pro naše zaměstnance přidanou hodnotu. Snažíme se, aby měli co největší možnost k rozvoji,” říká personalistka Marta Kalová. Nabídku tradičních benefitů tak rozšiřuje možnost jazykových kurzů, semináře a workshopy v rámci celoročního programu Wellbeing, trénink leadershipu a seberozvoje nebo firemní teambuildingy všeho druhu.

Společnost Atlas Copco a její dceřiná firma Edwards zaměstnávají v Brně zhruba 500 lidí. Zatímco Edwards, sídlící na brněnské Tuřance, dává lidem práci hlavně ve výrobě a servisu vakuových tehnologií, Atlas Copco nabízí širší škálu pracovního využití.

Ročně desítky nových pracovních příležitostí

„Hledáme vysokoškoláky nebo středoškoláky s ekonomickým zaměřením, součástí každodenní práce je i angličtina,” upřesňuje Marta Kalová. Uplatnění ve společnosti najdou lidé zajímající se o podnikové finance, zákaznický servis i technicky zaměření jedinci.

vyber1.jpg

Letos plánuje firma přijmout až 20 servisních techniků a dalších 40 lidí z ekonomických oborů. Do budoucna počítá přibližně s padesáti novými pozicemi každý rok. „Pokud vidíme v někom energii, schopnosti a potenciál, klidně ho přivítáme do svých řad a až posléze mu najdeme roli v naší firmě,” dodává Petr Piskovský. Zájemci se mohou podívat na nové kariérní stránky s otevřenými pozicemi i příběhy našich zaměstnanců.

Pracovní příležitosti po celém světě

Rozsah společnosti Atlas Copco poskytuje zaměstnancům unikátní možnost uplatnění v různých koutech světa. „Zaměstnanec může v rámci společnosti migrovat nejen mezi zeměmi, ale i jednotlivými rolemi v rámci střediska. Je tak možné vyzkoušet si na jednom pracovišti řadu různých pozic,” doplňuje Petra Nesvadbová.

Z malé firmy světovým gigantem

Jen málokterá firma světového formátu se může pochlubit tak hlubokou a rozmanitou historií. Společnost Atlas Copco vznikla ve Švédsku už v roce 1873, letos tedy oslaví úctyhodných 145 let od založení.

V současnosti je Atlas Copco vedoucím světovým výrobcem a dodavatelem kompresorů, vakuové techniky, stavebních strojů a průmyslového nářadí.  „S výrobky společnosti Atlas Copco se nejčastěji lidé mohou setkat na místech, kde se něco staví nebo opravuje. U vakuové techniky znají lidé hlavně výrobky, které díky vakuu vznikly. Například mobilní telefony, počítače, LED displeje, fotovoltaické solární panely, léčiva, čisté chemikálie, potraviny nebo třeba instantní káva,“ uzavřel jednatel společnosti Pavel Šustek.

Foto Archiv Atlas Copco

Štítky Atlas Copco, Edwards, Brno, přátelská atmosféra, kolektiv, práce, finance, výroba, káva, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tykání se šéfem? Jde nám hlavně o vytvoření přátelského prostředí, chuti se učit a rozvíjet, říká jeden z manažerů společnosti Atlas Copco Services s.r.o. v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.