Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školákům prodalo v den vysvědčení alkohol 60 procent obchodů

Téměř 60 procent obchodů prodalo v den vysvědčení alkoholický nápoj mladistvým. Vyplynulo to ze zatím nejrozsáhlejší kontroly dodržování zákazu prodeje alkoholu lidem mladším 18 let, kterou Česká obchodní inspekce provedla. Inspektoři zkontrolovali 44 provozoven, obchodníci zákaz porušili a alkohol mladistvému prodali ve 26 z nich. 

„Jednalo se záměrně o den (29. června), kdy školáci dostávají vysvědčení a chystají se případně oslavit začátek prázdnin," uvedl ústřední ředitel ČOI Mojmír Bezecný.

Nejhorší situace byla v Olomouckém a Moravskoslezském kraji, kde mladistvým figurantům ČOI prodejce při všech kontrolách alkoholický nápoj prodal. „Na Olomoucku se jednalo o dvě prodejny především s dárkovým zbožím a vinotéku. V Ostravě právě v den vysvědčení probíhal Festival v ulicích a i zde inspektoři provedli tři kontroly s figuranty, vždy jim alkohol byl prodán," uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

S prodejci povede Česká obchodní inspekce správní řízení, kde se bude rozhodovat mimo jiné také o výši pokuty. Za porušení hrozí ze zákona sankce až jeden milion korun. 
 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky děti, alkohol, vysvědčení, pokuty, Česká obchodní inspekce, Olomoucký kraj, Jiří Fröhlich, Moravskoslezský kraj, Ostrava, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školákům prodalo v den vysvědčení alkohol 60 procent obchodů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.