Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnský sokolský stadion v Kounicově se dočká opravy za 150 milionů

Sokolský stadion v Kounicově ulici v Brně čeká další rekonstrukce zhruba za 150 milionů korun. V plánu je investice do haly míčových sportů a do tělocvičny sportovní gymnastiky. Loni v areálu vzniklo Dětské centrum zhruba za 45 milionů korun, nyní končí rekonstrukce vstupní dvorany a návštěvnického zázemí. Sokolský stadion je jedním z největších sportovišť v kraji.

Areál vznikal postupně podle projektu Jindřicha Kumpošta a Miloše Lamla. K venkovnímu cvičišti z roku 1922 přibyl v letech 1927 až 1929 polyfunkční objekt ke sportovním, tělocvičným, společenským i kulturním účelům.

Loni v areálu zhruba za 45 milionů korun vzniklo Dětské centrum zaměřené na všestrannou pohybovou průpravu dětí od jednoho roku do patnácti let. Sokol pak začal rekonstruovat vstupní dvoranu a návštěvnické zázemí za 11 milionů korun. Hotovo by mělo být na začátku července.

„Příští rok jsou v plánu nějaké drobné opravy a také oprava střechy, investice je asi za dva miliony korun," uvedl  místopředseda Sokola Brno I Michal Doležel. Poté podle něj začne Sokol projekčně připravovat další větší investici, v plánu je oprava haly míčových sportů, tělocvičny sportovní gymnastiky a také zázemí pro regeneraci sportovců, dohromady zhruba za 150 milionů korun.

„Na stadionu se soustředí vrcholoví sportovci, jde především o volejbal, sportovní gymnastiku a šerm, přičemž poslední opravy se tam dělaly někdy v 70. letech minulého století. Prostory pro vrcholové sportovce jsou už nevyhovující," uvedl Doležel.

Projekční část je v plánu v letech 2019 či 2020, hotovo chce mít Sokol podle Doležela do roku 2022. Sokol Brno I má 2500 členů v osmi sportovních oddílech. Celý areál týdně navštíví přibližně 10.000 lidí, kromě členů Sokola také studenti středních a vysokých škol nebo hráči SK Volejbal Brno. V celém kraji má Sokol 21.000 členů ve 170 jednotách.

Foto Brněnský architektonický manuál, Barbora Ponešová | Zdroj ČTK

Štítky Sokol, Brno, Kounicova, rekonstrukce, oprava, investice, sportovní gymnastika, Michal Doležel, Jindřich Kumpošt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský sokolský stadion v Kounicově se dočká opravy za 150 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.